Gündem Cumhuriyet Bayramı gösterisi için geri sayım! Solotürk hazırlıklara başladı

Cumhuriyet Bayramı gösterisi için geri sayım! Solotürk hazırlıklara başladı

27.10.2023 - 20:02 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı, Hava Kuvvetleri'nin gösteri ekibi SoloTürk'ün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda gerçekleştireceği gösteri uçuşu için Anıtkabir üzerinde çevre tanıma uçuşu gerçekleştirdiğini açıkladı.

Cumhuriyet Bayramı gösterisi için geri sayım Solotürk hazırlıklara başladı

Bakanlık tarafından konuya ilişkin yapılan sosyal medya paylaşımında, "Hava Kuvvetlerimizin gösteri ekibi SoloTürk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda gerçekleştireceği gösteri uçuşu için Ankara'da hazırlıklara başladı.

Haberin Devamı

Bugün Anıtkabir üzerinde çevre tanıma uçuşu gerçekleştiren ekibimiz, yarın saat 17.00'de prova uçuşu yapacak. Pazar günü de saat 13.00'te Anıtkabir üzerinde gösteri uçuşu gerçekleştirecek. Tüm halkımız davetlidir" denildi.

Cumhuriyet Bayramı gösterisi için geri sayım Solotürk hazırlıklara başladı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan cumhuriyetin 100’üncü yılına özel kutlama

Milli Savunma Bakanlığı'nın düzenleyeceği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde 28 Ekim'de saat 13.00’de Mamak’tan 21 pare top atışı yapılacak. Ayrıca Mehteran Birliği saat 14.00’de TBMM önünde konser verecek ve Karma Bando ile Azerbaycan Askeri Bandosu saat 14.15’te konser düzenleyecek. Kutlamalar çerçevesinde saat 14.35’te TBMM önünden Ulus’taki İlk Meclise kadar 1923 askerin katılacağı geçit töreni düzenlenecek. SOLOTÜRK ise saat 13.00’de Ankara semalarında gösteri uçuşu gerçekleştirecek.