Gündem Daha ne kadar çocuk ölmeli?

Daha ne kadar çocuk ölmeli?

27.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Henüz ateşkes çağrısı yapmayız” diyen Avrupa Birliği Komisyonu’na sert tepki göstererek “Daha ne kadar insanın ölmesi lazım? Ne kadar çocuğun  ölmesi lazım? Sizin hesabınız ne?” diye sordu.

Daha ne kadar çocuk ölmeli

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 8. Aile Şurası’nın açılışında konuştu. Erdoğan, özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

TOPLUMUN KİLİT TAŞI: İnancımızda ve kültürümüzde aile mukaddes müessesedir. Devletin vazifelerinin başında aile kurumu ve neslin muhafazası gelir. Aileyi devletin taşıyıcı sütunu ve kilit taşı olarak görüyoruz. Aileye sahip çıkmak, insana, topluma, devlete ve milletin istikbaline sahip çıkmak demektir. 

BİZDE LGBT YOK: Aileye gerekli önemi vermeyen hiçbir toplum, ekonomik açıdan ne kadar müreffeh olursa olsun geleceğine güvenle bakamaz. Müslüman Türk Milletinin alamet-i farikası olan güçlü aile yapımızı zayıflatacak her türlü girişim karşısında teyakkuz halinde olmalıyız. Cumhur İttifakı’nda LGBT diye bir anlayış yoktur. 

85 MİLYON YETMEZ: Evlenme yaşı kendi toplumumuz dahil sürekli yükseliyor. Boşanma oranları her geçen yıl daha da artıyor. Ortalama çocuk sayısı günden güne düşüyor. Yani boşuna en az üç çocuk demiyoruz. Türkiye olarak nüfusumuzun 85 milyon olması yeterli değil, çok daha fazla bir nüfusa ihtiyacımız var.  

Haberin Devamı

6 BİNİN ÜZERİNDE ŞEHİT: 7 Ekim’den beri İsrail yönetimi yaşadığı şoku bahane ederek Filistinli kardeşlerimize yönelik acımasız bir katliam gerçekleştiriyor. Bugüne kadar çoğu çocuk ve kadın 6 binin üzerinde kardeşimiz şehit oldu. Yine kahir ekseriyeti çocuk ve kadın 17 bin kişi yaralandı... BM rakamlarına göre 600 bin Gazzeli yerlerinden edildi. Tüm savaşlarda olduğu gibi burada da en büyük mağduriyeti kadınlar ve masum çocuklar yaşadı. 

NE OLDU EVRENSEL BEYANNAME? AB Komisyonu dün çıkmış, ‘henüz ateşkes çağrısı yapamayız’ diyor. Daha ne kadar insan ölmesi lazım? Ne kadar çocuk ölmesi lazım? Sizin hesabınız ne?.. Ağız birliği etmişçesine tüm batılı ülkeler İsrail yönetimini aklı selime davet etmek yerine, saldırılara koşulsuz destek veriyor. Lafa gelince insan hak ve hürriyetleri konusunda ahkam kesenler, Gazzeli mazlumların hayat hakkını tam 19 gündür yok sayıyor. Ne oldu insan hakları evrensel beyannamesi? Hiç bakmıyor musunuz? İşlerine gelirse bakarlar, işlerine gelmediği için bakmazlar. Niye? Akan kan Müslüman kanı da onun için... Tek başımıza kalsak da hakkı ve hakikati haykırmaktan çekinmeyeceğiz.  

Haberin Devamı

Yegâne pusulamız vicdan ve merhamet: İsrail sana sesleniyorum, tıpkı 500 sene önce engizisyondan kaçan Musevilere alicenaplık gösterdiğimiz gibi, unutmayın açın tarih kitaplarınıza bakın, bunu biz yaptık. Tıpkı 2.Dünya Savaşı’nda soykırıma uğrayan Yahudi bilim adamlarına sahip çıktığımız gibi, tıpkı Rusya-Ukrayna savaşında yurtlarından göç etmek zorunda kalan Ukraynalı sivillere, çocuklara yardım ettiğimiz gibi, tıpkı Suriye’den Irak’a zulme uğrayan mazlumları bağrımıza bastığımız gibi, tıpkı daha önce Kafkaslardan ve Balkanlardan hicret ederek Anadolu’ya gelen kardeşlerimize kucak açtığımız gibi, bugün de Gazze krizinde bizim yegane pusulamız vicdandır, merhamettir. Bizim için Gazzeli, Fillistinli, Suriyeli çocuklar ile İsrail’deki çocuklar arasında fark yoktur. Çocuklar öldürülürken sessiz kalmanın utancını kimse bize yaşatamaz. 

‘Yardım gemilerimiz yola çıkmaya hazır’

Erdoğan “Yardım gemisi göndermek yerine uçak gemisi, savaş gemisi göndererek hangi lobilere hizmet ettiklerini açıkça ortaya koydular. Bunun adi iki yüzlülüktür, ateşe benzin dökmektir. AB Komisyonu’nun ateşkes çağrısı yapabilmesi için sayıyı versinler, daha kaç çocuk ölmelidir? BM Güvenlik Konseyi’nin harekete geçmesi için daha kaç ton bombanın Gazze’ye düşmesi gerekir? Biz sahra hastanelerinin kurulmasından yaralıların ülkemize getirilmesine kadar her türlü insani yardımı yapmaya hazırız. Sivil yardım gemimizi de şartlar olgunlaşınca inşallah bölgeye göndereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Papa Fransuva ile Gazze’yi görüştü

Filistin diplomasisini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katolik Hristiyanların Ruhani Lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede; Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik hiçbir kutsal metinde yeri olmayan saldırılarının katliam boyutuna ulaştığını, uluslararası toplumun yaşananları görmezden gelmesinin insanlık adına utanç verici olduğunu, tüm devletlerin bu insanlık dramına karşı ses yükseltmesi gerektiğini ifade etti. Erdoğan, ayrıca üç semavi dinin kutsal mekanlarını barındıran bölgede, kalıcı barışın ancak 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin Devleti’nin kurulması ile mümkün olacağını söyledi. ● ANKARA Milliyet