Gündem Damak çatlatan kahvaltılık tarifler

Damak çatlatan kahvaltılık tarifler

16.04.2018 - 13:50 | Son Güncellenme:

Kahvaltı hepimizin geçiştirmesine rağmen aslında günün en önemli öğünüdür. Hazırlamaya üşendiğimiz için geçiştirdiğimiz bu öğün için pratik tarifler hazırladık. Bu tariflere bayılacak, kahvaltısız tek gün bile geçirmek istemeyeceksiniz. E tabi pazar günü geniş kahvaltı sofralarınızı da bu tariflerle donatabilirsiniz.

Damak çatlatan kahvaltılık tarifler

Ekmek Pizza
Bayat ekmeğiniz, az kaşarınız varsa başka şeye ihtiyacınız yok. Evdeki malzemelerden şip şak hazırlayacağınız bu kahvaltılık tarife bayılacaksınız.

Malzemeler
• 4 dilim ekmek
• 5-6 dilim sucuk
• 1 küçük domates
• 1 yeşil biber
• 2-3 adet zeytin
• 200 gram kaşar
• 100 gram beyaz peynir
• 5 yemek kaşığı sıvıyağ
• 2 yemek kaşığı salça

Hazırlanışı
Bayat ekmeklerinizi tost ekmeği büyüklüğünde ya da hafif kalın bir dilim olacak şekilde bölün. Salça ve sıvı yağı istediğiniz baharatlarla tatlandırarak fırça yardımıyla sürün. Ekmeklerinizi fırın kabına dizin. Kaşar peynirini rendeleyin. Beyaz peyniri, biberi, domatesi, zeytinleri, salamı ve sucuğu ince ince kıyın. Sos sürdüğünüz ekmeklere kaşarları serpiştirin. Diğer malzemeleri de üzerine ekleyin. Fırın ızgarasını en yüksek sıcaklığa ayarlayın, ekmekleri fırına verin. Peynirler eriyip kızarınca pizzalarınız kahvaltı masasında yerini almaya hazır demektir. Afiyet olsun.

Minik Ispanaklı Kişler
Kahvaltıya misafiriniz var ve çeşit arıyorsanız bu kahvaltılık tarif tam size göre. Bu lokmalık kişlerle misafirlerinizin hem karnını hem de gözlerini doyurabilirsiniz.

Malzemeler
• 2 yumurta
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay bardağı yoğurt
• 100 gram tereyağı
• 4 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
• 1 buçuk tatlı kaşığı tuz

İç harcı için
• Yarım kilo
• 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
• 2 yumurta
• Tuz, karabiber, pul biber

Hazırlanışı
Sıvıyağ, yoğurt ve tuzu derin bir karıştırma kabına alın ve karıştırmaya başlayın. Tereyağı ve unu robot yardımıyla tamamen karışana kadar çırpın. Burada en önemli detay tereyağının mümkün olduğunca soğuk ve sert olmasıdır. Ayrıca tereyağını un ile karıştırırken de küp küp doğramanız önemlidir. Eğer mutfak robotunuz yoksa karıştırma aşamasında tereyağını yumuşak kullanabilirsiniz. Bu karışıma kabartma tozunu da ekleyin. Sonra birer birer sıvı malzemeleri de ekleyip yoğurun. Hamurunuzu iki parçaya bölün ve merdane yardımı ile açın. Yarım santimden ince olması tavsiye edilir. Daha sonra açtığınız hamuru kek kabınıza uygun olacak şekilde bir nesneden yardım alarak kesin. Kabınızın tabanına hamurunuzu yayın.
Harcını yaparken ıspanağı küçük küçük doğrayın. Ispanaklarınızı az yağda ve kısık ateşte biraz kavurun. Daha sonra soğutun. Peyniri de ıspanaklara ekleyin ve baharatını ekleyin. Bu harcı kaplarınıza doldurun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 10 dakika beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Bu minik kişlerin iç harcını kendi zevkinize göre farklı malzemeler kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

Murtuğa
Kimileriniz ilk defa duyuyor, kimileriniz ise zaten biliyor. İşte karşınızda yöresel bir lezzet olan lezzetli mi lezzetli bir kahvaltılık tarifi, üstelik yapımı da çok pratik. Hem tatlı hem tuzlu olarak sunulabilmektedir.

Malzemeler
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı un
• Yarım çay kaşığı tuz
• 2 yumurta
• Tatlı yapılacaksa 3 yemek kaşığı bal

Tereyağınızı tavanıza alarak eritin. Daha sonra unu ve tuzu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Yumurtaları kokusu çıkan una ilave edin. Daha sonra kavurarak pişirin. Servis ederken tatlı olarak sunacaksanız bal ile sunun. Bal yakışır mı dediğinizi duyar gibiyiz. Eğer farklı damak tatlarına meraklıysanız bu şekilde denemekte fayda var. Tuzlu olan tarifi beğeneceğinizden eminiz.
Afiyet olsun.