Gündem Dansın ev sahibi Ankara

Dansın ev sahibi Ankara

30.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk solo dans festivali önceki gün Cermodern’de başladı.

Dansın ev sahibi Ankara

13 ülkeden ulusal ve solist dansçıların katılımıyla gerçekleşen festival yarın akşama dek Ankaralı dans severleri bir araya getirecek. Avusturya Büyükelçiliği’nin desteğiyle başlayan festival, dansçı Mirjam Sögner’in dans gösterisine sahne oldu.

Haberin Devamı

Etkinlik Koordinatörü Filiz Güneş ile CerModern Sanat Programları Yönetmeni Zihni Tümer tarafından açılış öncesi bir basın toplantısıyla tanıtılan festivalin amacının, yaratıcı sanatlar alanında Türkiye’nin potansiyelini güçlü bir biçimde Avrupa’ya duyurmak olduğu belirtildi.

Toplantıda konuşan Tümer, dansın Ankara’nın köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirtti: “Dans, gerek üniversiteler gerek kurumlar bazında Ankara’da çok köklü bir geçmişe sahip. Ankara dansın Türkiye’ye yayılmasında her zaman etkin bir şehir olmuştur. Önümüzdeki yıl bu festivali Eskişehir ve İzmir’ e da taşımayı düşünüyoruz. Ve bu doğrultuda solo dans kavramının diğer şehirlere de tohumlarını atma niteliğinde bir test etkinliği olarak algılamaktayız.”

Haberin Devamı

‘Bir test festivali’

Filiz Güneş ise “Bu festival bir test festivalidir. İlk başta zorlansak da zaman ilerledikçe beklediğimizin üstünde katılım gerçekleşti. Türkiye’den dansçıların fazlasıyla katılım göstereceğini düşünerek jüri üyelerimizle birlikte seçmeler yaptık. Festival bünyesinde gerçekleşecek workhop’lara karşı yoğun bir ilgi var. Günler öncesinde kontenjanlarımız doldu. Biz bu festivalin gerçekleşmesinde ilk başta Cermodern ekibi olarak çok yoğun çalıştık ve elimizden geleni yaptık” dedi.

Toplamda 31 solo dans performansına ev sahipliği yapacak festivalde Amerika, Avusturya, Avustralya, Almanya, Belçika, İsrail, İsviçre, İtalya, Lübnan, Fransa, Meksika, İspanya ve Ukrayna’dan sanatçılar yer alıyor.