Gündem Darbe, FETÖ ve Kumpas sanıkları aynı sandıkta!

Darbe, FETÖ ve Kumpas sanıkları aynı sandıkta!

22.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’deki cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlüler toplam 493 sandıkta oylarını kullanacak. Milliyet’in aldığı bilgiye göre darbe ve FETÖ suçlarından çok sayıda tutuklusu bulunan Ankara Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tablo da netleşti.

Darbe, FETÖ ve Kumpas sanıkları aynı sandıkta

15 Temmuz FETÖ darbe girişi kapsamındaki davalarda, Yurtta Sulh Konseyi üyeleri oldukları iddiasıyla tutuklu bulunan eski Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) üyesi Akın Öztürk, eski Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Daire Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli, eski Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık, eski 28. Mekanize Tümen Komutanlığı Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Ertuğrul Terzi ve eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Ahmet Bican Kırker 1002 numaralı sandıkta oylarını kullanacak. 1002 numaralı sandıkta eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla başlatılıp devletin iki kozmik odasındaki devlet sırrına haiz belgelerin sızdırılmasıyla sonuçlanan FETÖ kumpası Kozmik Oda soruşturmasının eski savcısı Mustafa Bilgili de oy verecek.

Haberin Devamı

Partigöç, Sönmezateş

Darbe davalarında tutuklu eski Genelkurmay Personel Başkanlığı Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç, eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı Teşkilat Şube Müdürü Kurmay Albay Bilal Akyüz ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişiminde de rol aldığı
iddia edilen eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Müşterek Hedef Analiz Yönetim Başkanı Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Yolsuzluk ve rüşvet iddialarını konu alan ve FETÖ’cü hâkim ve savcılar tarafından yürütülen 25 Aralık soruşturmasının hakimiyken meslekten ihraç edilen Süleyman Karaçöl de oyunu 1004 numaralı sandıkta verecek.