Gündem Değişimciler kazanırsa ‘İmamoğlu aday’ iddiası

Değişimciler kazanırsa ‘İmamoğlu aday’ iddiası

08.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP’de tüm gözler bugün, genel merkez yanlıları ile değişimciler arasında kıyasıya bir yarışın yaşanacağı belirtilen İstanbul İl kongresine çevrilmiş durumda.

Değişimciler kazanırsa ‘İmamoğlu aday’ iddiası

MEHTAP GÖKDEMİR İstanbul - CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı’nın belirleneceği kongreye, Haliç Kongre Merkezi ev sahipliği yapacak. 655 delegenin oy kullanacağı kongrede il başkanlığı için değişimcilerin desteklediği Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve Genel Merkez’in desteklediği Cemal Canpolat yarışacak. 23. Dönem İstanbul Milletvekili Çetin Soysal’ın Divan Başkanı olarak görev yapması beklenen kongrede, bazı illerde kavgalara yol açan “blok liste-çarşaf liste” tartışması yaşanmayacak. Her iki aday da kongreye blok liste sunacak.

Haberin Devamı

İmamoğlu katılacak

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kongreye katılmayacağı ifade edilirken, genel başkanlığa adaylığını açıklayan Özgür Özel de Antalya il kongresinde olacak. CHP Genel Başkan adaylığını açıklayan Örsan Öymen ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise kongreye katılıp, birer konuşma yapacaklar.

Değişimciler kazanırsa ‘İmamoğlu aday’ iddiası

‘20-30 il buraya bakıyor’

Özel’in İstanbul il kongresi yerine Antalya il kongresine katılmayı tercih etmesi kulislerde farklı yorumlara yol açtı. “Özgür Özel’in gelmemesi enteresan. Genel Başkanlığa aday olan bir isim normalde İstanbul Kongresine çıkarma yapar” değerlendirmeleri yapılan kulislerde, il kongresinin sonuçlarının kurultayı da etkileyeceğine işaret ediliyor. Kulislerde, “Anadolu’da 20-30 il buraya bakıyor. İstanbul İl Kongresi 196 kurultay delegesi çıkarıyor ama etkisiyle beraber 500 delegelik kongre bu. Kararsız ve ortada duranlar var. Bunlar etkilenecek” görüşü dile getirildi.

Haberin Devamı

Kulislerde bu çerçevede “kongreyi değişimciler kazanırsa Özgür Özel aday olmayabilir, Ekrem İmamoğlu kendisi genel başkanlığa aday olabilir” iddiası konuşuluyor.