Gündem Demlenerek kazanma hesabını yapıyorlar

Demlenerek kazanma hesabını yapıyorlar

12.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Muhalefetin seçim yenilgisi sonrası öz eleştiri yapmadığını belirten Erdoğan, “’Acaba nerede hata yapıyoruz?’ sorusunu sormadılar. Bugün de kapalı kapılar ardında bölücü örgütün uzaktan kumanda ettikleri yapılarla demlenerek seçim kazanmanın hesabını yapıyorlar” dedi.

Demlenerek kazanma hesabını yapıyorlar

Tekirdağ DHA- İHA - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 31 Mart yerel seçimleri kapsamında Tekirdağ’da düzenlediği mitinge katıldı. Tarihi Valilik Binası Meydanı’nda halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, birleştiren bir anlayışla siyaset yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: “Muhalefet gibi hatayı, kusuru, yanlışı oy tercihinden dolayı seçmende değil, daima kendimizde arıyoruz. Biz de CHP gibi vatandaşa; ‘tıpış tıpış gideceksiniz, oyunuzu vereceksiniz’ diyen kibirli bir dil olamaz. Bizde oy tercihleri sebebiyle insanımızı ‘makarnacı’, ‘kömürcü’, ‘göbeğini kaşıyan adam’ yaftası vurarak aşağılama olmaz. Bizde sırf kendisine oy verilmedi diye depremzedelere hakaret etmek, mağdurları gecenin bir yarısında kapı dışarı atmak olmaz. Bizde CHP’li belediye başkanları gibi ‘oy yoksa hizmet de yok’ diye milleti açık açık tehdit etmek olmaz.”

Haberin Devamı

’Millete parmak salladılar’

14-28 Mayıs seçim sürecine değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir defa bile vatandaşa öz eleştiri vermediler. Millete parmak sallamadan önce şöyle aynanın karşısına geçip, ‘Acaba nerede hata yapıyoruz?’ sorusu kendilerine sormadılar. Anadolu insanını hizmete layık bulmadılar. Kimi zaman vesayet odaklarından, kimi zaman emperyalist güçlerden, kimi zaman da son seçimlerde olduğu gibi terör baronlarından medet umdular. Kandil’deki terör elebaşları, bunlar için açıkça oy istedi. Bugün de kapalı kapılar ardında bölücü örgütün uzaktan kumanda ettikleri yapılarla demlenerek seçim kazanmanın hesabını yapıyorlar.”

Demlenerek kazanma hesabını yapıyorlar

‘Huzursuzluk ortamına müsaade etmeyiz’

Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışmaları sırasında gerçekleşen silahlı saldırıya da değinen Erdoğan, “Türkiye’nin her ne surette olursa olsun bir güvensizlik ve huzursuzluk ortamına sürüklenmesine müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Son 21 yıldır olduğu gibi terör örgütleriyle, suç şebekeleriyle, çetelerle, şehir eşkıyalarıyla milletimizin canına ve malına kasteden tüm alçaklarla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” diye konuştu.