Gündem ‘Demokrasiye taş atıldı’

‘Demokrasiye taş atıldı’

09.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum’da yaşanan taşlı saldırının ardından dün Konya’da vatandaşlara hitap etti.

‘Demokrasiye taş atıldı’

 

MEHTAP GÖKDEMİR KONYA- Sık sık kalabalığa “provokatörler olabilir” uyarısı yapan İmamoğlu, bir kişinin küfür ettiği gerekçesi ile alanda yaşanan dalgalanma üzerine önce vatandaşları yatıştırdı ardından da “Memur bey provoke eden arkadaşı lütfen götürün” diyerek, güvenlik güçlerine seslendi. İmamoğlu’nun bu seslenişinin ardından söz konusu kişi, polis aracına alındı. İmamoğlu, Anıt Meydan’da yaptığı konuşmaya “Sizlere Erzurum’dan selam getirdim. Size canım dadaşların, Nene Hatun’un torunu Erzurumluların selamını getirdim” diyerek başladı. Alandan yükselen “sana taş atan eller kırılsın” sloganları üzerine “Bana taş atılmadı, millete atıldı. Demokrasiye taş atıldı” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti: “Erzurum Valisi bize hiçbir sorun olmayacağının teminatını verdi. Ne yazık ki bir emniyet tedbiri görmedik. Vatandaşlara seslenirken 150-200 kişi öbür taraftan üstümeze taş atmaya başladılar. Çocukların, kadınların ve yaş almış insanların yaralandığını gördüm. Taş atan bu 150-200 kişinin Erzurumluyla zerre ilgisi yoktur. Ne belediye başkanı ne vali ne de emniyet müdürü Erzurumluya yakışmayan davranışlarda bulunmuştur. O gençleri aldatan mevki ve makam sahipleri, valisi, şusu busu 14 Mayıs’ta evine gidecek. Bu işi ikinci tura bırakmayacağız. ‘Ben her şeyi bilirim’ devri bitecek. Biz devri başlayacak. Taş değil, kalp atanlar kazanacak.”

Haberin Devamı

‘Demokrasiye taş atıldı’

Geniş güvenlik önlemleri altında Anıt Meydan’da otobüs üzerinden halka seslenen İmamoğlu, konuşmasının sonunda Konya Emniyet Müdürü’ne ve Konya Valisi’ne teşekkür etti. D YAVUZ ÖZDEN