Gündem Depremzedeler ve gönüllülerle iftar

Depremzedeler ve gönüllülerle iftar

20.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler ve bölgede gönüllü olarak yardıma koşanlarla Devlet Konukevi’nde düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Depremzedeler ve gönüllülerle iftar

İftara, depremin ilk günlerinden itibaren koordinatör vali olarak bölgede kemoterapi ilacıyla görev yapan Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Fransa’dan TIR’la tonlarca yardım ulaştıran Gülfem Zengin, eski aracına yüklediği eşyalarla yardım ulaştırırken fotoğraflanan Azerbaycanlı Server Beşirli, afet bölgelerindeki depremzedeler için yemek hazırlayan Şef Mehmet Yalçınkaya’nın da aralarında bulunduğu, arama-kurtarma görevlileri, madenci, doktor, hemşire, ebe, imam, terzi, öğretmen, gazeteci gibi çeşitli mesleklerden gönüllüler katıldı. Depremin ardından yurt içi ve dışından binlerce yardımseverin yaralarımızı sarmaya koştuğunu anlatan Erdoğan, “Toprağımız şiddetli depremlerle sarsılırken bizim birbirimize olan inancımız pekişti. Birbirimize kenetlendik. En büyük yer üstü zenginliğimiz yüce gönüllü milletimiz” dedi.

Haberin Devamı

Gözyaşını tutamadı

Depremdeki çalışmalarıyla dikkati çeken gönüllülerin hikayelerini dinleyen Emine Erdoğan ve davetliler duygusal anlar da yaşadı. Özellikle Kahramanmaraş’ta depremzede çocuklara hoparlörden Ali Baba’nın Çiftliği’ni okuyan Abdülhamid Han Camii eski imamı Ömer Faruk Şirikçi’nin konuşması üzerine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.