Gündem Ders süreleri/saatleri değişti mi? Dersler 30 dakika mı? Gözler kritik toplantıda

Ders süreleri/saatleri değişti mi? Dersler 30 dakika mı? Gözler kritik toplantıda

27.09.2021 - 08:07 | Son Güncellenme:

Ders süreleri kısalacak mı? Eylül itibariyle yüz yüze eğitime geçildi. Koronavirüs salgınında vaka sayılarında yaşanan artışla birlikte okullar kapanacak mı, eğitim ile ilgili yeni kararlar alınacak mı, merak ediliyor. Gözler kritik Kabine Toplantısı'nda.

Ders süreleri/saatleri değişti mi Dersler 30 dakika mı Gözler kritik toplantıda

Kabine Toplantısı'nda masaya yatırılacak önemli konulardan birisi de eğitim. Peki, okulların kapanması gündemde mi yoksa dersler ile ilgili farklı alternatifler mi alınacak?

Haberin Devamı

DERS SÜRELERİ DEĞİŞECEK Mİ, OKULLAR KAPANACAK MI?

Okulların açık tutulması yönündeki karar değişmeyecek ancak eğitim süreleri ve günlere dağılımı, sınıfların ikili ya da üçlü öğretime geçmesi, ders sürelerinin azaltılması gibi alternatiflerin değerlendirilmesi bekleniyor. Kabinede ayrıca Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda yeni tedbirlere ihtiyaç olup olmadığına da karar verilecek.

HANGİ İLLERDE DERSLER 30 DAKİKA?

Diyarbakır'da ders süreleriyle ilgili yeni bir karar alındı. İkili eğitim öğretim yapılan tüm okullarda ders süreleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürüldü.

Hatay Valiliği, tüm resmi ve okul öncesi kurumlarında ders saatini 40 dakika, diğer resmi ve özel tüm okullarda ise 30 dakika, öğlen arasının normal eğitim yapan kurumlarda 40 dakika, ikili eğitim yapan okullarda ise iki devre arasının 30 dakika olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Kırıkkale Valiliği ikili eğitime geçen Temel Eğitime bağlı okullarda ders saatlerinin en az 30 dakika, mesleki ve teknik eğitime bağlı liselerde ise ders saatlerinin en az 35 dakika olarak planlamasını istedi.

Ek olarak Bursa'da 5 dakika indirildi ve ders süresi 35 dakika oldu.