Gündem DEVA, Saadet ve Gelecek Partisi'ne CHP'li Erol'dan sert tepki: Siyasi nezaketsizik

DEVA, Saadet ve Gelecek Partisi'ne CHP'li Erol'dan sert tepki: Siyasi nezaketsizik

08.06.2023 - 13:45 | Son Güncellenme:

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, TBMM Başkanlık seçiminde kendi adaylarını çıkaran DEVA, Saadet ve Gelecek Partisi'ne tepki gösterdi.

DEVA, Saadet ve Gelecek Partisine CHPli Eroldan sert tepki: Siyasi nezaketsizik

Seçime CHP listesinden giren Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA Partisi oylamaya kendi adayları ile katıldı. Bu duruma tepki gösteren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, "Kendi adaylarını çıkarmaları büyük bir siyasi nezaketsizliktir. " dedi.

Haberin Devamı

AKP ve MHP'nin TBMM Başkan adayı Numan Kurtulmuş olurken CHP'nin adayı ise Tekin Bingöl oldu. Gelecek ve Saadet Partisi, Serap Yazıcı Özbudun'u Meclis başkanlığına aday gösterdi. DEVA Partisi ise Mustafa Yeneroğlu'nun TBMM Başkan adayı olduğunu duyurdu.

KURTULMUŞ MECLİSİN 30'UNCU BAŞKANI SEÇİLDİ

Yapılan gizli oylamada adaylar, ilk iki turda gerekli olan TBMM üye tam sayısının 3'te 2 çoğunluğunu (400) bulamadı. 3'üncü turda yapılan oylamada AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş 321 oyla Meclisin 30'uncu Başkanı seçildi. Meclis Başkanı seçilen AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, kürsüye gelerek teşekkür konuşması yaptı. 28'inci Dönem Meclisin açıldığı günden beri Genel Kurul oturumlarını yöneten Devlet Bahçeli'ye teşekkür eden Kurtulmuş, "Devlet adamı vasfı ile bu oturumlara başkanlık yapan Sayın Devlet Bahçeli'ye Meclisimiz adına teşekkürlerimi ifade ediyorum. Fevkalede önemli bir Meclis'in başlangıcını yapıyoruz. Bizim gibi ülkelere yerinde durmak yakışmaz. Millet olarak önümüze yeni hedefler koymak durumundayız. Türkiye Yüzyılı olarak adlandırdığımız dünyada sözü güçlü gücü tesirli olma mücadelesine hep birlikte TBMM olarak omuz vereceğiz" dedi.

Haberin Devamı

CHP'Lİ EROL'DAN DEVA, GELECEK VE SAADET'E ELEŞTİRİ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise bu durumu sosyal medya hesabından eleştirdi.

Erol şu ifadeleri kullandı: "Dün TBMM Başkanlık seçiminde, listelerimizden seçilen DEVA Partili, Saadet Partili ve Gelecek Partili milletvekillerinin partimizin Meclis Başkanı adayına oy vermeyerek kendi adaylarını çıkarmaları büyük bir siyasi nezaketsizliktir. Partimiz bu devşirme siyasetini bırakarak acilen kendi değerlerine dönmelidir. (nokta)"