Gündem DGS ek tercih başvurusu nasıl yapılır? Başvuru ücreti ne kadar? Sonuçlar ne zaman açıklanır?

DGS ek tercih başvurusu nasıl yapılır? Başvuru ücreti ne kadar? Sonuçlar ne zaman açıklanır?

04.10.2019 - 15:20 | Son Güncellenme:

DGS ek tercih başvuruları ekim ayının ilk gününde başladı, 3 Sonra başvuru sona eriyor. İşlemi tamamlayanlar tercih sonuçlarına odaklanırken henüz bir işlemde bulunamayanlar başvuruların nasıl yapılacağını araştırıyor. Öte yandan başvuru ücreti de merak ediliyor.

DGS ek tercih başvurusu nasıl yapılır Başvuru ücreti ne kadar Sonuçlar ne zaman açıklanır

Dikey Geçiş Sınavı ek tercih başvuruları 1-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Tercihler için son 3 gün... Kimleri tercih sonuçlarını araştırırken kimileri de başvuruların nasıl yapılacağını sorguluyor. İşte detaylar...

Haberin Devamı

DGS EK TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

DGS ek yerleştirme için tercih ücreti 20,00 TL... Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar, tercih ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile 1-8 Ekim 2019 tarihleri arasında yatıracaklardır. Ücret yatırma işlemi 8 Ekim 2019 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

2019-DGS Ek Yerleştirme tercihleri 1-7 Ekim 2019 tarihleri arasında alınacaktır. Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

Haberin Devamı

DGS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

DGS ek tercih sonuçları hakkında ÖSYM'den geçilen bir duyur yok. Geçen sene başvurular 16 Ekim'de bitmiş sonuçlar 26 Ekim'de açıklanmıştı. Bu sene sonuçların 17 Ekim'de açıklanması bekleniyor.