Gündem Dikkat harita güncellendi! Meteoroloji'den İstanbul dahil 13 kent için alarm

Dikkat harita güncellendi! Meteoroloji'den İstanbul dahil 13 kent için alarm

07.12.2023 - 13:48 | Son Güncellenme:

Meteoroloji haritayı güncelledi. İstanbul dahil 13 kent için sarı ve turuncu alarmlar peş peşe geldi. Meteoroloji yarın ve cumartesi günü için sıcaklıkların bir anda düşeceğini belirtti, yurdun neredeyse tamamında görülecek yağışlardan dolayı vatandaşları uyardı. İşte tüm detaylar...

Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra Bursa ve Balıkesir çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Antalya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Marmara ve Kıyı Ege'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek. Rüzgar, genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

BU AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu yağmurlu. Sıcaklıklar ortalamada.

Bugün Bursa ve Balıkesir’de Çanakkale’de akşam ve gece saatlerinde Kıyı Ege ve Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Kilis, Gaziantep ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, da kuvvetli yağış etkili olabilir.

Haberin Devamı

Yağış batı ve iç bölgelerde cuma ve cumarteside devam edecek. Doğuda pazartesiye kadar devam edecek. Hafta sonu sıcaklık düşüyor. İstanbul’da 7 derece olur. Yağış yapan sistem Akdeniz üzerinden geldiği için kar yok. Hafta sonu Trakya ve Doğu Anadolu’nun yükseklerinde karla karışık yağmur yapar.

13 KENTTE SARI VE TURUNCU ALARM

Antalya, Aydın, Burdur, Bursa, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya, Yalova

Dikkat harita güncellendi Meteorolojiden İstanbul dahil 13 kent için alarm

EGE DENİZİ İÇİN 'FIRTINA' UYARISI

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi Müdürlüğü, rüzgarın yarın sabah saatlerinden itibaren Ege Denizi'nin kuzeyinde, öğle saatlerinde ise tamamında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına olarak eseceğinin beklendiği belirtildi. Fırtınanın etkisini arttırarak yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Fırtınanın 9 Aralık Cumartesi günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesinin beklendiği bildirilerek, ulaşımdaki olası aksamalar başta olmak üzere diğer olumsuzluklara karşı denizciler ve bölge halkı uyarıldı.

BOZCAADA VE GÖKÇEADA'YA YARINKİ FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan GESTAŞ firması, Ege Denizi'nin kuzeyindeki olumsuz hava şartları nedeniyle Geyikli-Bozcaada ile Kabatepe-Gökçeada hattında yarın yapılması planlanan tüm feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Dikkat harita güncellendi Meteorolojiden İstanbul dahil 13 kent için alarm

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı 12

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların gece saatlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor) 13

İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların akşam ve gece saatlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor) 16

Bursa: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların öğleden sonra ve gece saatlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor) 13

Adana: Çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların akşam ve gece saatlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor) 20

Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların akşam ve gece saatlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor) 17

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 19

Haberin Devamı

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 19

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 4

Diyarbakır: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı 12

Dikkat harita güncellendi Meteorolojiden İstanbul dahil 13 kent için alarm