Gündem‘Diktatör ikinci tura kalır mı?’

‘Diktatör ikinci tura kalır mı?’

25.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

14 Mayıs’ta “diktatörlük” söylemlerinin safsatadan ibaret olduğunu gösterdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Düşünün diktatör ikinci tura kalır mı ya? Diktatör işini birinci turda bitirir, hem de yüzde 90’larla” dedi.

‘Diktatör ikinci tura kalır mı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerine işaret ederek, “Diktatörlük söylemlerinin tamamen safsatadan ibaret olduğunu gösterdik. Düşünün diktatör ikinci tura kalır mı ya? Diktatör işini birinci turda bitirir. Hem de yüzde 90’larla bitirir. Dünyada bunun örnekleri çok” dedi. Keçiören’de düzenlenen ‘Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarlar Buluşması’nda konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BAY BAY KEMAL’E DERS VERECEKSİNİZ: Keçiören’de misafir değil ev sahibiyiz. Seçimlerde özellikle Keçiörenli kardeşlerimiz yanımızda hep dik durdu. Pazar günü de bay bay Kemal’e gereken dersi vereceksiniz.

1 PUANA 40 MİLLETVEKİLİ: Milletimin parlamentoda çoğunluğu 323 milletvekili ile Cumhur İttifakı’na vermesi hem güvenmesi hem de iradesinin beyanıdır. Milletimiz güçlendirilmiş parlamenter sistem laflarını ayaklarının altına aldı. Milletimiz eski Türkiye günlerine dönmeyi reddetti. Koltuk paylaşımlarında düşünün toplamı 1 puan alan partiler var. Hesap uzmanı ya bay bay Kemal, ondan yaklaşık 40 milletvekilini aldılar. Bu nasıl hesap uzmanı? Bununla bu CHP ayakta kalabilir mi? Türkiye’ye sesleniyorum: Pazar günü Erdoğan evladınıza sahip çıktığınız anda 323 milletvekiliyle Cumhur İttifakı parlamentoda inşallah önümüz apaçık. Milletimiz iktidarın yolunu Kandil’de Pensilvanya’da arayanlara kırmızı kart göstermiştir.

Haberin Devamı

ONLAR KANDİL’DEN BİZ ALLAH’TAN TALİMAT ALIYORUZ: Bunlar talimatı Kandil’den, Kandil’in sokaklardaki eşkıyalarından, teröristlerden alıyor. Biz Allah’tan alıyoruz, milletimizden alıyoruz. Farkımız bu, bugüne kadar böyle geldik bundan sonra da da böyle geleceğiz.

KİMSENİN BURNU KANAMADI: Türkiye olarak 14 Mayıs günü demokrasimiz adına başarılı bir sınav verdik. Tüm provokasyonlara rağmen milletimiz adeta sandığa akın etti. Muhalefetin siyasetine rağmen hiçbir insanımızın burnu kanamadı. Farklı mecralarda yürütülen haysiyet cellatlarına rağmen millet tercihine sandığa özgürce yansıttı. Yıllarca bize demokrasi nutukları atan Avrupa ülkelerini bile kıskandıran rekor bir oranla Türk milleti iradesini ortaya koydu.

ONLARINKİ KORKU SİYASETİ: Bütün bunlar Türkiye’ye atılan diktatörlük iftiralarıyla yol yürümek istediler. Karalama kampanyalarına rağmen Türkiye’de neredeyse yüzde 90 seçmen oyunu kullandı. Bizlerle ilgili uluslararası basında yapılan sinsi, psikolojik harekâtlar vardı. Muhalefetin tekrarladığı yalanlar ve bühtanlar vardı. Zaten bay bay Kemal’in yalandan başka sermayesi yok ki. Bir de CHP Genel Başkanı ve şürekasının korku siyaseti var. 14 Mayıs gecesi sandıkta tecelli eden irade ile tüm bunları çöpe attık. Diktatörlük söylemlerinin tamamen safsatadan ibaret olduğunu gösterdik. Düşünün diktatör ikinci tura kalır mı ya? Diktatör işini birinci turda bitirir. Hem de yüzde 90’larla bitirir. Dünyada bunun örnekleri çok. Biz diktatörlüğe değil, milletimizin gönlünü kazanmaya hasretiz.

Haberin Devamı

FETÖ REKLAM AJANSI: Biz bize oy vermese de CHP’li vatandaşlarımızın böyle aşağılanmasını kabul etmiyoruz... Bu vatandaşlarımızın mevcut CHP yönetiminin bölücüler ve FETÖ’cülerle yaptığı pazarlıklara da itiraz ettiklerini biliyorum. Kandil’deki PKK elebaşlarının hemen her gün çektikleri videolarla Kılıçdaroğlu’na oy istemesi en çok samimi CHP’lileri rencide ediyor. Pensilvanya’daki alçakların CHP’nin başındaki zatın reklam ajansı gibi çalışmaları en çok vatandaşlarımızın başını öne eğiyor... CHP’nin başındaki zatın aylardır ses çıkarmadığı açıklamalar bunlar. Bay bay Kemal senin o teröristlerden ne farkın var? ‘Sizin desteğinize ihtiyacım yok’ diyebiliyor musun? PKK’nın kurulduğu köye gidip buralara bahar gelecek diye video çektiler. PKK ve sol örgütlerin olan zafer işaretleriyle milleti selamladılar. 14 Mayıs’ta milletten sandıkta tokadı yiyene kadar Kandil’den gelen destek açıklamalarını alkışlarla karşıladılar. Şimdi çıkmışlar bize ahlâk ve milliyetçilik dersi vermeye yelteniyorlar. Sevsinler seni ya bay bay Kemal, sen ne zaman milliyetçi oldun ya.

Haberin Devamı

‘500 BİN MÜLTECİYİ BRİKET EVLERE GÖNDERMEYE BAŞLADIK’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Mamak’ta Hemşehri Dernekleri Buluşması’na katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada özetle şunları ifade etti:

BİZİM SÖZÜMÜZ MİLLETİMİZE: Bu vatan topraklarını parçalamak, bu milleti bölmek dışında gayeleri olmayanların kalp gözleri zaten mühürlüdür. Bizim sözümüz, ülkesinin huzuru, devletinin bekası, milletinin birliği için çarpan yürekleredir. Bizim sözümüz PKK’sından FETÖ’süne tüm terör örgütlerinin ülkesi üzerindeki hain emellerine karşı tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet şiarında buluşanlaradır. Bizim sözümüz milletimizedir. CHP Genel Başkanı ‘özerklik’ diyerek, ‘Selahattin Demirtaş özgür kalacak’ diyerek, ‘YPG’yi terör örgütü olarak görmüyoruz’ diyerek, ‘cezaevlerindekileri serbest bırakacağız’ diyerek, sözünü Kandil’e söylüyor.

Haberin Devamı

OĞAN İLE BERABER KUTLAYACAĞIZ: Ellerinde binlerce insanın kanı olan Kandil’deki terör baronlarının her gün kendisine desteklerini beyan ettiği birine benim ülkem teslim edilebilir mi? Artık ayyuka çıkan bu teröristlerle işbirliğini perdelemek için gençlerimizin keskin zekâsını yansıtan bir video üzerinden yeni yalanlar uyduran, olmadık hakaretler savuran birine benim ülkem teslim edilir mi? Şimdi birçok dezenformasyona rağmen bizimle hareket etmeye karar veren Sayın Sinan Oğan’la birlikte pazar akşamı bu zaferi milletçe hep beraber kutlayacağız.

KAFAYI TAKTILAR: Terörle mücadelede bizimle aşık atmaya hiçbirinin gücü yetmez. Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te bu teröristleri ininde yok olmaya sevk eden bizdik. Bunların böyle bir derdi olmadı. Şimdi kafayı nereye taktılar? Diyorlar ki mültecileri gelir gelmez dışarı göndereceğiz. Biz, bir Almanya’yı, Fransa’yı, Amerika’yı görmezden gelemeyiz. Onlar nasıl ki bu mültecilerle ilgili adımlarını belli bir program içerisinde yapıyorlarsa biz de aynı şekilde belli bir program içerisinde yapıyoruz. Şu an itibarıyla 500 bin civarında mülteciyi Suriye’nin kuzeyindeki briket evlere göndermeye başladık. Katar ile müşterek attığımız adımla 1 milyon mülteciyi iskân edebileceğimiz konutların yapımı da ayrıca devam ediyor. Projeler şu anda hazırlanıyor. Biz ihanet şebekesi değiliz, biz ensarız ensar ve muhacirlere de o şekilde yaklaşıyoruz.- ANKARA Milliyet

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI: ERDOĞAN’IN SEÇİLMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, 28 Mayıs tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi 2’nci turu hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı’nı desteklediklerini belirten Yıldırım, “Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ‘Lider Ülke Türkiye’ vizyonunda, 2023 süper güç Türkiye yolunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Cumhur İttifakı sayesinde Türkiye Yüzyılı başlayacak, milli kazanımlarımız sürecek; milli ülkülerimiz gerçekleşerek Türk dünyasının birliği sağlanacak ve belini kırdığımız PKK başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle etkin mücadelemiz amansız devam edecektir” ifadelerini kullandı. Yıldırım, “Cumhur İttifakı, Batı’nın aleni itirazına rağmen Doğu Akdeniz’de, Suriye’de, Irak’ta, Azerbaycan’da, Libya’da ve Kıbrıs’ta kuşatmayı yarmış, fiili Türk gücünü oluşturmuştur. Liderimiz Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı güç birliği, Türk ve Türkiye düşmanlarının korkulu rüyası olmaya devam edecektir” diye konuştu.-ANKARA Milliyet