Gündem Diyarbakır’da yasaklar kalktı

Diyarbakır’da yasaklar kalktı

23.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Hani, Lice, Kocaköy, Silvan, Hazro ve  Kulp ilçelerine bağlı 32 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasakları sona erdi.  Valilikten yapılan açıklamada, 20 Haziran ile 22 Haziran tarihleri  arasında 6 ilçeye bağlı 32 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasaklarının  kaldırıldığı belirtildi.

Diyarbakır’da yasaklar kalktı

- Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak’ın kuzeyindeki Zap ve Metina bölgeleri ile Diyarbakır’ın Lice ilçesi ve Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi kırsalına hava harekâtı düzenledi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde ve Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi kırsalında yapılan operasyonlarda terör örgütüne ait sığınak, barınak ve silah mevzilerinin bulunduğu 35 hedef ateş altına alınarak imha edildi.

- Van’ın Çaldıran İlçesi Tendürek Dağı bölgesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından icra edilen Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Operasyonu-2 kapsamında önceki gün PKK’lı teröristlerle temas sağlandığı belirtildi. Açıklamada, “Çıkan çatışmada, iki terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir” denildi.

- Muş Valiliği de merkeze bağlı bir köy ve 10 mahallede operasyonlar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

- Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı 7 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

- Hatay’ın İskenderun ve Dörtyol ilçelerinde düzenledikleri saldırılarla 10 asker ve 4 polisi şehit ettikleri, bölgede çok sayıda yol kesme eylemini yaptıkları iddiasıyla yargılanan ve “PKK’nın Amanos Cellatları” olarak tanımlanan 9 PKK’lıdan 3’ü toplam 26 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 4’ü tutuklu olan 9 sanık ayrıca toplam 1500 yıla da mahkum oldu.