Gündem Duayen gazeteci Solak’ın acı günü

Duayen gazeteci Solak’ın acı günü

04.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gazeteciler Cemiyeti Onur Kurulu Üyesi duayen gazeteci İsmet Solak’ın kızı Zeynep Öyküm Solak, 35 yaşında hayatını kaybetti.

Duayen gazeteci Solak’ın acı günü

Usta gazeteci Solak’ın kızı Zeynep Öyküm Solak (35), Bilgi Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olmuştu. 10 yaşında Tip-1 diyabet hastası olduğu anlaşılan Solak, 21 yıl boyunca insülin tedavisi görmüş ve bir böbreğini enfeksiyon nedeniyle kaybetmişti. Annesi Fatma Solak’tan nakledilen böbrekle şeker hastalığı ile olan mücadelesini sürdüren Zeynep Öyküm Solak, son olarak 2011’de Antalya’da beyin kanaması sonucu 19 yaşında hayata veda eden ve organları ailesi tarafından bağışlanan Cihan Bektaş’ın pankreası ile yeniden hayata tutunmuştu. Hastalığı ile ilgili tecrübelerini diğer hastalarla paylaşmak için Türkiye Diyabet Vakfı’nda eğitmenlik de yapan Zeynep Öyküm Solak, uzun süredir mücadele ettiği hastalığa önceki gün yenik düştü.
Solak’ın cenazesi dün Kocatepe Camii’nde kılınan öğle namazının ardından defnedilmek üzere Kırklareli’ne götürüldü. Cenaze, bugün defnedilecek. Milliyet gazetesi olarak Solak ailesine başsağlığı diliyoruz.