Gündem Düğün evi cenaze evine döndü

Düğün evi cenaze evine döndü

02.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa’da sokak düğü-nünde çıkan çatışmada Roman Dernekleri Federasyonu Şube Başkanı ve 2 kişi öldü. Şanlıurfa’daki düğünde 15 günlük gelin maganda kurşunuyla can verdi, Silivri’deki sünnette de bir davetli bıçaklandı

Düğün evi cenaze evine döndü

Bursa, Şanlıurfa ve İstanbul’da üç düğün kana bulandı. Bursa merkez Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesi B/244’üncü Sokak’taki Roman düğünündeki coşku ve neşe, gece yarısından sonra patlayan silahlarla mateme dönüştü. Roman Dernekleri Federasyonu Bursa Şube Başkanı Efkan Özçimen’in de aralarında bulunduğu 3 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.
Yıldırım Umut ve adı öğrenilemeyen genç kızın düğününde Roman Dernekleri Federasyonu Bursa Şube Başkanı Efkan Özçimen, gece boyunca tarafları oynamak için sırayla sahneye çağırdı. İlerleyen saatlerde Cedik ailesi fertleri, Özçimen’e, “Bizi neden çağırmıyorsun?” diye çıkıştı. Çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tabancalar peş peşe ateşlenirken, ortalık savaş alanına döndü, davetliler panikle kaçıştı.
Bir evi kundakladılar
Vücutlarına kurşun isabet ederek yaralanan 18 kişiden, durumları ağır olan 32 yaşındaki Efkan Özçimen ile 53 yaşındaki Saniye Cedik ve 31 yaşındaki Savaş Göcük kaldırıldıkları hastanede yaşamlarını yitirdi. Çatışmada yaralanan diğer 15 kişiden 6’sının durumlarının ağır olduğu bildirildi. Mahallede 100’e yakın boş kovan bulundu. 6 kişi gözaltına alındı. Özçimen’in cenazesinin defnedilmesinin ardından yakınları mahalleye gidip, kavgalı oldukları Çedik ailesine ait bir evi ateşe verdi, ardından park halindeki bir kamyonetin camlarını kırdı. Yanan evi söndürmek isteyen itfaiye ekibi grup tarafından engellenmek istendi.
15 gün önce evlenmişti
Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde de, bir yakının düğününe katılan 15 günlük evli Fatma Yıldız (29), halay çektiği sırada ateşlenen bir tabancadan çıkan kurşunun başına isabet etmesiyle ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Yıldız kurtarılamadı. 2 kişi gözaltına alındı.
Akrabaların kanlı kavgası
İstanbul Silivri’de iddiaya göre aralarında daha önceden husumet bulunan akraba iki ailenin fertleri, bir yakınlarının sünnet düğününde karşılaştı. Sünnet eğlencesi devam ederken iki aile fertleri arasında çıkan tartışma büyüdü. Kavgada, taraflar birbirlerine silah, satır ve falçatalarla saldırırken biri ağır 10 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Celal Aksu kurtarılamadı. Polis hastanede iki taraf arasında kalkanlarla önlem alırken hastane bahçesi ve dışında TOMA ve zırhlı araçlar hazır bekletildi.

Haberin Devamı

‘Romanların Obaması’ydı

Roman Dernekleri Federasyonu Bursa Şube Başkanı Efkan Özçimen, camiada sevilen renkli bir kişilikti. “Romanların Obaması” lakabı takılan Özçimen, ilk Roman futbol takımı Romanspor’un kurucusuydu. Yakın arkadaşı Gökhan Dereli, Özçimen’in Romanların hakkını korumak için her şeyi yaptığını söyledi. HABER MERKEZİ