Gündem Dukan diyeti nasıl yapılır?

Dukan diyeti nasıl yapılır?

11.04.2018 - 11:51 | Son Güncellenme:

Bahar mevsiminin yaklaştığı bu günlerde kilo konusu tekrardan gündeme geliyor, özellikle kadınlar için. Hem kilo vermek ve güzel görünmek istiyoruz hem de çok zaman harcamak istemiyoruz. Bunun için size bir önerimiz var: Dukan diyeti

Dukan diyeti nasıl yapılır

Dukan diyeti açlığa karşı çıkan bir diyet. Size aç kalmamayı vaadediyor. Bu sizi şaşırtabilir ancak Dukan diyetine güvenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Dukan diyeti nedir?

Dukan diyeti 4 safhadan oluşmaktadır. Protein değeri yüksek ve karbonhidrat değeri çok düşük bir diyet listesidir.
Dukan diyeti Fransız beslenme uzmanı Dr. Pierro Dukan’ın eseridir. Obez bir insan örnek alarak diyet listesini yazmıştır.
Dukan diyetinin her aşaması ne kadar kilo vermeniz gerektiğini hesaplayarak ugulamanız gerekir.

Dukan diyetinin safhaları
1. Atak evresi (1/7 gün)
2. Seyir evresi
3. Güçlendirme evresi
4. Koruma evresi

1-Atak Aşaması

Bu aşama 1 hafta sürmektedir. Öncelikle yapılması gereken protein ağırlıklı öğünlerle sürece hızlı bir giriş yapmanızdır. Tabi ki yasaklarınız da var ; hayvansal ve bitkisel yağların kullanımı. Tuzu da sofradan kaldırıyorsunuz. Ne yediğiniz kadar nasıl yediğiniz de bu aşamada önemli. Besinleri ızgara ve fırında tercih etmeniz oldukça önemli. Kuralın diğer olmazsa olmazı egzersiz yapıyor olmanız.

2-Seyir Aşaması

Haberin Devamı

Seyir aşamasında listeye sebzeler ve bitkileri ekliyoruz.Tüketebileceğiniz gıda çeşidi artıyor ancak hepsini bulmak zor olduğundan tüketebilecekleriniz azalıyor. Bu aşamada en çok tüketilen hindi, tavuk eti ve dana etidir.
EKLENEN BESİNLER: Pancar, enginar, brokoli, kuşkonmaz, lahana
Bu aşama kişi fazla kilolarından kurtulur. İdeal kilosuna ulaşır. Aşamanın süresi sizin kaç kilo vermek istediğinize bağlıdır.

3-Güçlendirme Aşaması

Bu aşamada meyve+günde 2 dilim tahıl ekmek yenilebilir. Tam tahıllı pirinç veya tahıllı makarna tüketilebilir.

Seyir aşamasının en önemli kuralı verdiğiniz kilo miktarı kadar 10 gün diyet listenize eklemeniz gerektiği. Örnek verecek olursak 5 kilo vermiş bir insanın 50 gün bu aşamada kalması gerekir.
Aşamanın en güzel yanı ise haftada 2 öğün ödül yemeği bulunması. Ödüldeki kural ise sadece 1 tane yemek seçme şansının olması.

4-Koruma Aşaması

Son aşamaya ulaştık. Şimdiye kadar neler yaptık;
1-Diyete hazırlandık.
2-Kilo verdik, ideal kilomuza ulaştık.
3-Güçlendik kiloları geri almayı önledik.
4-Hayatımızda kalıcı hâle getirdik.

Aşamanın kuralları

1- Her gün en fazla 3 yemek kaşığı yulaf kepeği yenebilir.
2- Atak evresinde artık hayatımıza egzersiz girdi ve bu aşamaya kadar sürdürdük. Bu evrede de devam ediyoruz. (en az 20 dakika yürüyüş)
3- Haftanın 1 günü diyetteki gibi protein tüketilebilir.