Gündem E-bordro hizmetinden kimler yararlanabiliyor?

E-bordro hizmetinden kimler yararlanabiliyor?

31.08.2016 - 08:53 | Son Güncellenme:

E-bordro hizmeti, internet üzerinden maaş dökümü almanızı sağlayan hizmettir. E-bordro hizmetinden devlet memurları yararlanabiliyor. Memurlar E-bordro dökümünü E-devlet sistemi üzerinden alabiliyor.

E-bordro hizmetinden kimler yararlanabiliyor

Vatandaşlar belirli bir yaşa geldikten sonra herhangi bir iş kolu üzerinden yaşamsal faaliyetlerini devam ettirmek için maddi gelir sağlamak zorundadır. Bu maddi gelir sayesinde vatandaşlar kişisel ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar. Bu iş kurumları üzerinde her çalışan belirli bir maaş ya da ücret almaktadır. Bu ücretler iş kurumları tarafından çalışanlara aylık olarak dağıtılmaktadır. Kamu çalışanları devlet çalışanları e Bordro adı verilen hizmet üzerinden net maaş, brüt maaş, kesintiler, primler gibi tüm ek bilgileri basit bir şekilde öğrenme imkânına sahipsiniz. Maliye bakanlığı kamu ve devlet çalışanlarına online platform üzerinden e Bordro hizmeti sumaktadır. E Bordro hizmeti Devletimizin resmi internet sitesi olan e Devlet sistemi üzerinden yürütülmektedir. E Devlet sistemi sizin de bildiğiniz üzere devletimizin resmi internet sitesidir. Bu sayede e Devlet sistemi vatandaşlarımıza daha hızlı ve daha kolay hizmet sunmak adına vatandaşlarımıza ülkemizde bulunan kamu ve devlet kuruluşlarının resmi internet sitelerini kendi bünyesi altında toplamıştır.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E Bordro sistemi de Maliye Bakanlığı üzerinden hizmet verdiği için e Devlet sistemi üzerinden erişime açık haldedir. e Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için yapmanız gereken tek işlem e Devlet üyeliğinizin olmasıdır. e Devlet üyeliği almak için yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz şeklinde olacaktır. Bu basit işlemin ardından vezne görevlisi 2 TL işlem ücreti alarak size T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir şifre verecektir. Bu şifreyi ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet giriş ekranında bulunan ilgili alanlara yazmanız halinde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. E Devlet sistemine ilk defa giriş yaptıktan sonra e Devlet sistemi daha hızlı ve daha kolay işlem yapmanız adına sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı isteyecektir. Bu sayede daha sonra yapacak olduğunuz resmi işlemlerinizi kişisel bilgilerinizi yazmadan kolay bir şekilde resmi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca güvenlik amaçlı olarak e Devlet sistemi PTT şubesinden almış olduğunuz e Devlet şifresini kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmenizi isteyecektir. Bu basit işlemin ardından e Devlet sistemi resmi işlemleriniz için kullanıma hazır hale gelecektir.E Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biri de e Bordro hizmetidir. E Bordro hizmetini e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmek için e Devlet sistemi üzerinde bulunan arama sekmesine e Bordro yazmanız halinde karşınıza çıkan sayfa üzerinden e Bordro işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. E Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmiş olduğunuz bu e Bordro hizmetinin resmi evraka dökümünü alma imkânınız da vardır. Sayfa üzerinde bulunan yazıcı sekmesine tıklayarak e Bordro işleminizi basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Sizde e Bordro işleminizi online sistemler üzerinden gerçekleştirmek istiyorsanız e Devlet sistemine giriş yapmanız yeterli olacaktır.