Gündem e-bordro uygulaması ile maaşınızı sorgulatabilirsiniz

e-bordro uygulaması ile maaşınızı sorgulatabilirsiniz

27.08.2016 - 12:01 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması kamu çalışanlarına önemli avantajlar sağlıyor. Maliye Bakanlığı e-bordro uygulaması kamu çalışanlarının maaş bordrolarını internetten de görüntüleyebilme şansı veriyor. Maliye Bakanlığı’nın e-bordro isimli uygulaması kamu çalışanlarınca yaygın olarak kullanılıyor.

e-bordro uygulaması ile maaşınızı sorgulatabilirsiniz

Türkiye’de her geçen gün hızla yaygınlaşan bilgisayar, mobil akıllı cihaz ve internet üçlüsünün yoğun bir şekilde günlük yaşamın her alanında kullanılmaya başlanması ile birlikte devlet kademesinde de yapılanma bu doğrultuda şekilleniyor. Özellikle de internet ortamından vatandaşların pek çok işlemi son derece pratik bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabildiğinden devlet kurumları tarafından da devlet uygulamalarının ve hizmetlerinin sanal platform üzerinden sunulmaya başlanmasına yol açıyor. Bu doğrultuda internet üzerinde hizmete açılan online devlet kurumu hizmet uygulamaları resmiyette uygunluğu olacak şekilde kamu işlemlerinin dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilmesine yardımcı oluyor. İnternet ortamı üzerinde aktif bir hizmet yapısı ile vatandaşa sunduğu hizmetleri modern çağa entegrasyonlarını başarılı bir şekilde gerçekleştiren devlet kurumları arasında yer alan Maliye Bakanlığı’nın internette çok sayıda dijital hizmet uygulaması bulunuyor. Maliye Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan bu dijital hizmet uygulaması ağı içerisinde kamu çalışanlarına önemli bir çözüm sağlayan e-bordro isimli bir uygulama bulunuyor.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kamu çalışanlarına yönelik olarak Maliye Bakanlığı tarafından hizmete açılan online e-bordro isimli uygulama ile birlikte maaş bordrolarının artık internet üzerinden de öğrenilebilmesine yardımcı oluyor. Özellikle de günümüz modern Türkiye’sinde mobil akıllı cihazlar ile internete nerede olursa olsun erişim sağlanabiliyor olması sayesinde vatandaşların her işlemini internetten gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi dolayısı ile de Maliye Bakanlığı sunduğu hizmetlerinde bu tip internet altyapısını aktif şekilde gerçekleştiriyor. Bu kapsamda elektronik ortam üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro isimli uygulaması üzerinden Türkiye genelindeki her bir devlet kurumunda çalışan kamu çalışanının her ay aldıkları memur maaşına ilişkin olarak düzenlenen memur maaşlarının bordrolarını internet üzerinden görüntüleyebilmelerine yardımcı oluyor.

İnternet ortamı üzerinde hizmete açılan Maliye Bakanlığı’nın maaş bordro uygulaması sadece kamu sektöründe çalışan kamu görevlileri tarafından kullanılabiliyor. Bu durumda günümüz modern Türkiye’sinin milyonlarca istihdam yaratan özel sektörde çalışan vatandaşlar Maliye Bakanlığı tarafından hizmete açılan e-bordro isimli uygulamasını kullanamıyor. Bu yüzden de elektronik ortam üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan e-bordro uygulaması hizmeti kamu çalışanları tarafından yaygın şekilde kullanılıyor.

Maliye Bakanlığı’nın e-bordro isimli uygulaması internet ortamı üzerinde sadece e-Devlet sistemi üzerinden kullanılabiliyor. Günümüz modern teknoloji dünyasında devlet kurumları tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan tüm online hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya getiren sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden tüm işlemleri daha güvenli, daha hızlı ve daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden son derece pratik bir şekilde maaş bordrosu bilgisinin öğrenilebilmesine yardımcı olunabilmesi için e-Devlet sisteminde kimlik doğrulaması gerçekleştirilmesi gerekiyor.