Gündem E-Devlet hizmetlerine giriş ve şifre alma işlemleri artık çok kolay!

E-Devlet hizmetlerine giriş ve şifre alma işlemleri artık çok kolay!

25.09.2015 - 21:40 | Son Güncellenme:

E-Devlet şifresi ile tüm kamu işlemlerimizi kolayca yapabilmekteyiz. Bu haberimizde E-Devlet şifresininnasıl alındığını ve E-Devlet hizmetlerinin nasıl kullanıldığını detaylı olarak sizler için anlattık.

E-Devlet hizmetlerine giriş ve şifre alma işlemleri artık çok kolay

Bir şifre ve T.C kimlik numarası kullanılarak giriş yapılabilen e-devlet sistemi, devletin tüm hizmet ve uygulamalarını, elektronik ortam aracılığı ile de aynı şekilde vatandaşlara ulaştırması esasına dayanan, sanal bir sistemdir. Bu durumda, devletin kamu kurum ve kuruluşları aracılığı ile vatandaşlara sunmuş olduğu hizmetlerden, sadece internete giriş yaparak ulaşmak mümkün hale gelmiştir.

Haberin Devamı

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Başta da bahsetmiş olduğumuz gibi, e-devlet sistemine bir şifre ve T.C kimlik numarası ile giriş yapmak mümkündür. Sisteme giriş yapılabilmesi için ise dört farklı şifre türü geliştirilmiştir. Geliştirilmiş olan bu şifreler ise; Mobil imza, Elektronik imza, T.C kimlik kartı ve e-devlet şifresi gibi şifrelerdir. Eğer bir e-devlet şifreniz yok ise edinmek için, size en yakın bir PTT şubesine, yanınızda kimlik kartınız ile birlikte gitmeniz yeterli olacaktır.

Fakat eğer zaten hali hazırda bir e-d

evlet şifreniz var ise, ama bu şifreyi unutmuş ya da kaybetmişseniz, bu defa yine bir PTT şubesine gitmeniz yeterli olacaktır. Sadece bu defa, en başta şifre alırken ödemiş olduğunuz 2 TL yerine, 4 TL ödemeniz gerekecektir.

Haberin Devamı

Kamu kurumları ve devlet kurumları ile ilgili hizmet sunan bu sistemde yer alan bir takım uygulamaları şu şekilde sıralayabiliriz;

İşçi Sendikaları Üyelik İşlemleri:Bu işlemler için önceden notere gitmeniz gerekmekteydi. Fakat bu sistemin gelmesi ile birlikte artık notere gitmenize gerek kalmamaktadır. Eğer mobil imza, e-imza ya da e-devlet şifrenizden bir tanesi mevcut ise bu tür işlemlerinizi artık sistem üzerinden yapabilirsiniz.

Çay-kur Üretici Sorgulama:Sistemin kurulması ile birlikte artık ÇAYKUR çay üretici belgesinin var olup olmadığını sistem yardımı ile öğrenebilirsiniz.

DASK Poliçe Sorgulama:Deprem poliçenizi sorgulama konusunda bu uygulama size yardımcı olacaktır. DASK kapsamı altında olan ortalama 5,8 milyon evin raporlarına e-devlet sistemi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Sürücü Belgesi Ceza Puanı:Bu uygulama ile birlikte artık sürücü belgeniz üzerinde ceza olup olmadığını sorgulatabilirsiniz.

Vergi Borcu Sorgulama:Artık vergi borcunuzu bu uygulama yardımı ile öğrenebilirsiniz.

Muhtaçlık Başvurusu:Muhtaçlık konusunda başvurular için bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Dul ve yetim aylığı alabilmek için ise önce sisteme başvurmanız gerekmektedir.

Genel Sağlık Sigortası:Genel sağlık sigortası sağlık hizmetlerinden yaralanamayan vatandaşlarımızın bu hizmetten mahrum kalmamaları için kurulmuştur. Hizmetten yararlanmak için bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

İşsizlik Ödeneği:Bu ödenek, hastalığı nedeni ile çalışamayacak duruma gelen vatandaşlarımızın bu süre zarfında mağdur olmamaları için ödenen ücrettir. Ödemelerin yapılıp yapılmadığını bu uygulama üzerinden öğrenebilirsiniz.

Deniz Ruhsat Sorgulama:Deniz ruhsat sorgulama işlemi için bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

Sevk Edilecek Eğitim Merkezi:Askerliğinizi nerede ve ne zaman yapacağınız konusunda merak ettiklerinizi bu uygulama üzerinden öğrenebilirsiniz.

Adres Değişikliği Bildirimi:Bu tür işlemlerinizi bu uygulama üzerinden kolaylıkla yapabilirisiniz.

Aile Hekimi Bilgisi Sorgulama:Aile hekiminizin kim olduğunu merak ediyorsanız bu uygulama size yardımcı olacaktır.

GSS Tescil Kaydı:Genel sağlık sigortasına tescil kaydınızın olup olmadığını bu uygulama üzerinden öğrenebilirsiniz.

4A Emeklilik Kesintileri:Emekli maaşınız normalden düşük geliyor ise bunun nedenini bu uygulama üzerinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca emekli maaşınızın oranına bakabilirsiniz ve neden kesinti yapıldığına dair bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı

4A Emekli Aylık Bilgisi:Emekli aylığı hakkında merak ettiğiniz her türlü bilgiyi bu uygulama üzerinden öğrenebilir ve gerekli duyduğunuz tüm bilgilere bu uygulama üzerinden ulaşabilirsiniz.

4A Hizmet Dökümü:4A Hizmet Dökümü uygulaması sayesinde işe giriş tarihinizi, yatırılan priminizi ve ne kadar prim yatırdığınızı öğrenebilirsiniz.

4B Borç Durumu:Sistemin bu borç durumu uygulaması ile ne kadar borcunuzun olduğunu öğrenebilirsiniz.

4B Emekli Aylığı Kesintileri:Bu uygulama ile BAĞ-KUR emekli aylığında neden kesinti yapıldığını öğrenebilirsiniz.

4B Aylık Bilgisi:Bu uygulama bilgilendirme amaçlıdır. Emekli aylığı ile ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

4B Tescil Kaydı:BAĞ-KUR ile ilgili tescil kaydınıza bu uygulama üzerinden ulaşabilirsiniz.

4C Emekli Aylığı Kesintileri:Emekli sandığı ile ilgili alınan maaşlarda neden kesinti yapıldığını sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

4C Emekli Aylık Bilgisi:Bu uygulama bilgi amaçlıdır. Emekli sandığı ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

4C Tescil Kaydı:Emekli sandığı ile ilgili tescil kaydınıza bakabilir ve gerekli olan sorgulatmaları yapabilirsiniz.

Bireysel Emeklilik İşlemleri:Bireysel emeklilik işlemlerini bu sistem üzerinden rahat ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

KYK Yurt ve Burs Başvurusu Sorgulama:Üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere sağlanan burs, kredive yurtimkanlarının sonuçlarını sistem aracılığı ile öğrenebilmeniz mümkündür.

Lütfen yönlendirildiğiniz sayfada kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.