Gündem E Devlet Şifresi, Sisteme Giriş ve Edevlet Hizmetleri

E Devlet Şifresi, Sisteme Giriş ve Edevlet Hizmetleri

07.05.2015 - 10:41 | Son Güncellenme:

Sadece bir E-Devlet şifresi ile pek çok kamu işlemlerimizi kolayca yapabilmekteyiz. Bu haberimizde E-Devlet şifresininnasıl alındığını ve E-Devlet sisteminin nasıl kullanıldığını öğrenebilirsiniz.

E Devlet Şifresi, Sisteme Giriş ve Edevlet Hizmetleri

İnternet teknolojisinin sağladığı imkanlar ile kamu kurumları, vatandaşa sunduğu hizmetlerinde interneti en aktif biçimde kullanıyor. Dijital platformda devlet kurumlarının vatandaşın hizmetine açmış olduğu online kamu hizmeti uygulamalarını e-Devlet sistemi ile tek bir portal üzerinde bulabilirsiniz. Vatandaşların son derece pratik ve güvenli bir şekilde dijital platform üzerindeki kamu kurumu işlemlerini gerçekleştirebilmeleri amacı ile oluşturduğu sanal bir devlet kapısı olan sistem üzerinde Türkiye’deki tüm kamu kurumları bulunuyor. Dijital platform üzerinde online hizmet uygulaması açmış olan tüm kamu kurumlarının yer aldığı bir sanal devlet portalı olarak hizmet veren sistemde güvenli bir şekilde işlem gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET İÇİN TIKLAYINIZ!

Günümüz modern Türkiye’sinde tüm kamu kurumları tarafından daha modern ve daha çağdaş bir kamu hizmeti sunulabilmesi amacı ile gelişen internet teknolojisinin aktif olarak kullanılması vatandaşlara önemli kolaylıklar ve fırsatlar sunuyor olsa da vatandaşların internet gibi oldukça büyük bir dünya içerisinde bu hizmetleri bulabilmeleri ve kullanabilmeleri zorlu olabiliyor. Bu durum özellikle de vatandaşların bu hizmetlere ulaşma konusunda internet üzerinde yaşadıkları sorunlar nedeni ile Başbakanlık tarafından verilen yetki ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından geliştirilen ve Başbakanlık adına yönetilen e-Devlet sistemi üzerinden tüm kamu kurumlarının online hizmetlerine ulaşılabiliyor ve güvenli işlem gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan tüm kamu kurum ve online hizmetlerini tek bir çatı altında bir araya getirebilmek ve vatandaşların devlet kurumları ile olan işlemlerini dijital platform üzerinde daha güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmek amacı ile geliştirilmiş bir sistemdir. Vatandaşlar dijital platform üzerinde yer alan bu online sanal devlet sistemindeki kamu kurumlarıyla olan işlemlerini 7 gün 24 saat güvenle, internete erişim sağlayabildiği her yerden yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu neden ile vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bu sanal devlet sisteminin aktif kullanıcı sayısı yaklaşık 22 milyon düzeyindedir. Özellikle de Türk vatandaşı olan ve reşit olan vatandaşların kullanıcı olarak yer alabildiği sistemdeki aktif kullanıcı sayısı Türkiye’nin reşit nüfusunun yarısına denk geliyor. Bu durum Türkiye’nin nüfusunun yarısı tarafından kullanılan bir sanal devlet sistemi olmasına yol açıyor.

Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sisteminin ana sayfasından erişim sağlanabilen ‘sisteme giriş’ sayfasında vatandaşlar giriş işlemlerini ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak gerçekleştirebiliyor. Vatandaşlar genel olarak PTT şubelerinden kimlik ibrazı ile son derece cüzi bir miktara satın alabildikleri e-Devlet şifresi ile giriş yöntemini tercih ediyor. Böylelikle e-Devlet sisteminin tüm online hizmetlerinden oldukça kolay bir şekilde internete erişim sağlayabildiği her alandan faydalanabilme imkanına sahip olabiliyor. Günümüzde e-Devlet sistemi üzerinden sabıka kaydı belgesi ve öğrenci belgesi gibi son derece önemli evraklarda yasal geçerliliğe sahip olacak şekilde alınabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platformda yer alan bu sistemde yapılan tüm işlemlerin yasal yükümlülüğünün bulunuyor olması ve aynı zamanda da vatandaşın kimlik bilgilerinin bulunuyor olması nedeni ile sistem daha güvenli giriş seçenekleri ile korunuyor. E-Devlet sistemi üzerinde 175 kamu kurumunun her geçen gün artmaya devam eden 1.162 adet online hizmeti bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, YÖK ve MEB gibi vatandaşların yoğun olarak işlem gerçekleştirmekte olduğu önemli devlet kurumları başta olmak üzere tüm kamu kurumlarının dijital dünyada hizmete açmış olduğu online hizmetleri bulunuyor. Sloganı ‘kamu kurumlarının sunduğu hizmetlere tek noktadan hızlı ve güvenli erişim...’ olan e-Devlet sistemi üzerinde yer alan hizmetlerden yararlanmak isteyen vatandaşların sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Vatandaşların kişisel bilgilerinin güvenliğini ve resmi işlemlerde daha yüksek bir online güvenliğin oluşturulabilmesi için vatandaşların güvenli giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer bu sanal devlet sistemi üzerinde sürekli vatandaşın işini kolaylaştıracak ve resmi işlemlerinde önemli avantajlardan yararlanabilmesine yardımcı olacak yeni nesil hizmetlerde ilave edilmeye devam ediliyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan bir sanal devlet sistemi olmasının yanı sıra son derece yüksek güvenlik önlemlerine sahip olması vatandaşın gönül rahatlığı ile internet üzerinde kamu kurumları ile ilgili olan işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor.