Gündem E-Okul lise tercih robotu yayımlandı (TEOG lise tercihleri başladı mı?)

E-Okul lise tercih robotu yayımlandı (TEOG lise tercihleri başladı mı?)

11.07.2017 - 10:58 | Son Güncellenme:

E-Okul tercih robotu ile lise tercihleri nasıl yapılır? TEOG YEP sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler tercihler için gün sayıyor. MEB, TEOG tercih robotunu yayımladı. Öğrenciler e-okul üzerinden lise tercih işlemlerini gerçekleştirecek.

E-Okul lise tercih robotu yayımlandı (TEOG lise tercihleri başladı mı)

TEOG YEP puanlarının açıklanmasının ardından adaylar Lise tercih işlemlerinin hangi tarihler arasında yapılacağını merak etmeye başladı. MEB tarafından yayınlanan duyuruda Lise tercih işlemleri 14-24 Temmuz tarihleri arasında ortaokul müdürlüklerince onaylandıktan sonra gerçekleştirilebilecek. Öte yandan MEB Lise tercih işlemleri sırasında öğrencilere kolaylık sağlaması açısında Lise tercih robotunu e-okul sistemi üzerinden adayların kullanımına sundu.

Haberin Devamı

LİSE TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrenciler 14 - 24 Temmuz tarihlerinde 25 okula kadar tercih yaparak ortaokul müdürlüklerince tercih işlemlerini onaylatacaklardır. Tercih işlemi okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacaktır. Öğrenciler, tercih değişikliklerini okul müdürlüklerinde onaylatma işleminden önce yapmaları gerekmektedir.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme sonuçları 11 Ağustos 2017 tarihinde www. MEB.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir. T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sorgulanabilecek, ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

TEOG YEP PUAN DEĞERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup kayıtları otomatik olarak yapılacaktır.

Haberin Devamı

BOŞ KONTENJANLAR VE NAKİL İŞLEMLERİ

Okulların boş kalan kontenjanları, 11 Ağustos 2017 tarihinde ilan edilecektir.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları,

• 14-18 Ağustos 2017,
• 21-25 Ağustos 2017,
• 28 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacaktır.

Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin sonuçları,

• 21 Ağustos 2017
• 28 Ağustos 2017
• 8 Eylül 2017 tarihlerinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

Yazarlar