Gündem E-okul üzerinden öğrenci sınav sonuçları nasıl öğreniliyor?

E-okul üzerinden öğrenci sınav sonuçları nasıl öğreniliyor?

17.11.2016 - 08:39 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrencilerin güncel okul bilgileri öğrenilebiliyor. Veliler internet ortamında yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden 7 gün 24 saat öğrencinin not bilgisi ve devamsızlık bilgisi gibi bilgilerini öğrenebiliyor. Veliler ayrıca e-Okul sistemi üzerinde TEOG durum bilgilerini öğrenebilme şansına sahip olabiliyor.

E-okul üzerinden öğrenci sınav sonuçları nasıl öğreniliyor

MEB tarafından 21.yüzyıl Türkiye’sinde eğitim alanında yürütülmekte olan dijital temelli eğitim hizmetleri çalışmaları ile birlikte milyonlarca öğrencinin çok daha kaliteli ve çok daha çağdaş standartlarda eğitim hizmetleri alabilmeleri sağlanıyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) ait olan ve ocak 2007’den bu yana kesintisiz olarak Türk eğitim sistemi içerisinde faaliyet göstermekte olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) ile birlikte öğrencilerin okul bilgilerinin ve öğrencilik bilgilerinin sanal dünyaya taşınabilmesi sağlanıyor. Özellikle de Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim uygulamaları alanında yürütülmekte olan modernizasyon çalışmalarının en önemli adımlarından birisi olan e-Okul sistemi ile birlikte velilerinde öğrencilerin eğitimlerinin yaşamları içerisinde çok daha etkin bir şekilde kendisine yer bulmasına imkan veriyor.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzün hızla gelişen 21.yüzyıl teknolojileri ile birlikte yaşamının her alanında internet ortamına erişim imkanına sahip olabilen vatandaşların sadece dakikalar içerisinde internet ortamına erişim sağlayarak, yaşamlarının her alanına özel olarak sunulmakta olan internet çözümlerinden yararlanabilmeleri mümkün oluyor. Bu şekilde de insanların reel işlem kanallarına göre işlemlerini çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Bu çerçevede de elektronik platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, çocuğunun okulundaki başarı durumu ve genel eğitim durumu hakkında bilgi almak isteyen ancak modern yaşam koşturması içerisinde çocuğunun okuluna gitmeye vakit ayıramayan velilerin internet üzerinden kolaylıkla bu bilgilere ulaşabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Elektronik platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile birlikte velileri evde, yolda veya ofiste internet ortamına erişim sağlayarak son derece pratik ve kolay bir şekilde en güncel eğitim bilgilerinden okula öğrenci okul bilgilerini öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde ilköğretim 1.sınıf seviyesinden ortaöğretim 12.sınıf seviyesine kadar ulaşan tüm eğitim yaşantısı boyunca öğrencilerin tüm ders bilgileri ve öğrencilik bilgileri MEB e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi içerisinde bir araya getiriliyor. Merkezi bir sistem olması sayesinde Türkiye’de tüm ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ve velileri tarafından internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden çocukların okul durumu bilgileri öğrenilebiliyor.

Velilerin öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile giriş yapabildiği e-Okul sistemi üzerinde not bilgisi ve devamsızlık bilgisi öğrenilebiliyor. Bunun yanı sıra karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, haftalık ders programı, aldığı dersler, derslerine giren öğretmenleri, sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlü notları ve şube ortalaması gibi bilgilerde veliler ve öğrenciler tarafından e-Okul sistemi üzerinden sadece dakikalar içerisinde öğrenilebiliyor. Veliler internet üzerinde yer alan veli bilgilendirme sistemini 7 gün 24 saat kullanabiliyor.