Gündem E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenciler hakkında her bilgiye ulaşın!

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenciler hakkında her bilgiye ulaşın!

10.12.2015 - 08:16 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrenciniz hakkında birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Yönetim bilgi sistemi sayesinde de öğretmen ve yöneticiler öğrenci bilgilerini girebilirler. Devamı haberimizde.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenciler hakkında her bilgiye ulaşın

Öğrenciler modern çağın hızla gelişen teknolojilerinden öğrenimlerinde en etkin biçimde yararlanabildikleri modern Türk eğitim sisteminde teknolojik cihazlar ve internet altyapısı en etkin biçimde kendisine yer buluyor. Özellikle de son yıllarda Türkiye’de eğitim sisteminin daha çağdaş ve daha modern standartlara ulaşabilmesi ve öğrencilerin çok daha kaliteli standartlardan yararlanabilmesini sağlayabilmek amacı ile eğitimde internet altyapısını en aktif biçimde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılıyor. Bu doğrultuda gerçekleştirmekte olduğu geniş kapsamlı projeleri olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi velilerinde eğitimde aktif rol üstlenmesini sağlıyor. E-Okul web sistemindeki öğrenci bilgilerinin girişleri ise öğretmenler tarafından E-Okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Her eğitim günün sonunda öğrencilerin notlarından, devamsızlık bilgilerine kadar her bir ayrıntılı bilgi güncel olarak sisteme yine e-okul.meb.gov.tr adresinden gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte veliler sadece dakikalar içerisinde internet üzerinden çocuklarının okuldaki güncel durumlarını en ayrıntılı biçimde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu nedenle de günümüzde veliler, çocuklarının okul durumu hakkında ayrıntılı ve güncel bilgiler alabilmek için okula gitmek zorunda kalmıyor. Ayrıca modern yaşamın iş veya günlük yaşam koşturması içerisinde çocuklarının okuluna giderek, güncel eğitim durumları hakkında bilgi alabilmek için vakit ayırmakta zorlanan veliler, internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sistemi ile sadece dakikalar içerisinde en güncel durumu hakkında bilgi alabiliyor. Veliler, dijital platform üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr/ adresinden sisteme erişim sağlayabiliyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde veliler, not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, haftalık ders programı, alınan dersler, derslere giren öğretmen bilgileri, sınav sonuçları, sınav tarihleri, sözlü notları, şube ortalaması ve başarı belgeleri gibi en güncel eğitim verilerini içeren bilgilere kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor.

Haberin Devamı

Bu nedenle de günümüzde son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılan ve Türkiye’deki eğitim sistemi içerisinde en etkin biçimde kullanılan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sistemi geçtiğimiz süreçte gerçekleştirilen yenileme çalışmasıyla yeni hizmetler ve daha kaliteli ara yüzü ile velilere ve öğrencilere daha kaliteli hizmetler sunuluyor. Dijital platform üzerinde yer alan bu web sayfasında E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemlerinde ise herhangi bir şifre gerekmiyor. Bu ekranda veliler, sadece çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, sisteme giriş yapabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bu online hizmet uygulaması ile Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’deki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında okuyan her bir öğrencinin eğitim dosyasının bulunduğu sanal ve dijital bir merkezi eğitim sistemini E-Okul sistemi ile oluşturuyor. Bu sayede Türkiye’de çok daha çağdaş ve çok daha modern bir eğitim yapısı üzerinde öğrencilere kaliteli eğitimler sunuluyor.