Gündem E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş nasıl yapılır? E-Okul not sorgulama

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş nasıl yapılır? E-Okul not sorgulama

04.10.2017 - 09:33 | Son Güncellenme:

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi, öğrencinin ders notlarından devamsızlık bilgisine, yıl sonu başarı puanından şube not ortalamasına kadar birçok bilgiye erişim imkanı sağlayan bir sistemdir. E-Okul’a nasıl girilir? E-Okul’da hangi bilgiler yer alır?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş nasıl yapılır E-Okul not sorgulama

E-Okul sisteminde öğretmenler öğrencilerin not girişlerini yaparlar. Veliler de öğrencileri ile ilgili güncel bilgilere ulaşarak bilgi sahibi olurlar. E-Okul’da yer alan şube not ortalaması bölümünden sınıfın genel not ortalaması görülebilir. Öğrencinin notu ile kıyaslama yapılarak genel durum hakkında bilgi edinilebilir. Bunlar dışında teşekkür takdir hesaplaması da yapılarak öğrencinin dönem sonunda hangi belgeyi alacağı öğrenilebilir.

Haberin Devamı

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

E-OKUL’A NASIL GİRİLİR?

E-Okul sistemine giriş, e-okul.meb.gov.tr internet sitesinden yapılır. Sisteme giriş için, E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi olarak iki farklı seçenek yer alır. E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ile öğretmenler okul tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaparlar. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nden ise öğrenciler ve veliler giriş yaparak birçok bilgiye ulaşabilirler. e-okul.meb.gov.tr internet sitesi dışında sisteme giriş için E-Okul mobil uygulaması da kullanılabilir.

E-OKUL’DA YER ALAN BİLGİLER NELERDİR?

E-Okul sisteminde öğrencilerin haftalık ders programları, nakil durumu, devamsızlık bilgisi, şube yazılı ortalamaları ve sınav tarihleri bulunur. Bu bilgiler öğretmenler tarafından da görülebilir. Öğretmenler sisteme not girişi de gerçekleştirir. E-Okul ana sayfasında öğrencinin okulu ile ilgili çeşitli duyurular da yapılabilir. Dönem sonunda öğrenciler tarafından merak edilen takdir-teşekkür hesaplaması da E-Okul üzerinden yapılabilir. Hesaplama işleminin yapılabilmesi için öğrenciye ait tüm notlar öğretmenler tarafından sisteme girilmiş olmalıdır. Tüm notlar öğretmenler tarafından sisteme yüklendikten sonra öğrencinin yıl sonu başarı puanına bakılır. Yıl sonu başarı puanı öğrencinin teşekkür belgesi ya da takdir belgesi alıp alamayacağını belirler.

Haberin Devamı

Öğrencinin yıl sonu başarı puanı 70,00 - 84,99 puan aralığında ise teşekkür belgesi, 85,00 - 100 puan aralığında ise takdir belgesi verilir. Üç yıl ard arda takdir belgesi almış olan öğrenciler de başarılarından dolayı üstün başarı belgesi almaya hak kazanırlar.

MEB 2017- 2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM TAKVİMİ

18 Eylül’de başlayan 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi, 19 Ocak 2018 Cuma günü son bulacak.

Yarı yıl tatili 22 Ocak 2018’de başlayacak ve 2 Şubat’ta sona erecek. İkinci kanaat dönemi de 5 Şubat - 8 Haziran tarihleri arasını kapsayacak.