Gündem EBA kurs eğitimlerinden öğrenciler nasıl yararlanıyor?

EBA kurs eğitimlerinden öğrenciler nasıl yararlanıyor?

18.10.2016 - 08:58 | Son Güncellenme:

Tüm öğrenciler EBA Kurs hizmeti sayesinde hiçbir ücret ödemeden internet üzerinden kurs alabilir. EBA Kursun ne olduğunu ve EBA Kurs hizmeti içerisinde kafanıza takılan sorulara nasıl cevap bulacağınızı öğrenmek istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

EBA kurs eğitimlerinden öğrenciler nasıl yararlanıyor

Eğitiminde teknolojiyi kullanabilen ülkelerin gelişmişlik düzeylerini görebiliyoruz. Günümüzde artık teknoloji geliştirmek ve bu alanda çalışmak en önemli faaliyet haline gelmiştir. Teknolojiyi geliştirmek ve bu anlamda ürünler vermek için öncelikle teknolojinin bulunduğu bir sistemde eğitim vermek gerekir. Çünkü artık her şeyi teknoloji ile üretiyoruz ve geliştiriyoruz. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bu eğitim modelinde öğrenciler yetiştirebilmek adına EBA Kurs projesine imza attı. EBA Kurs bilişim ile eğitimi entegre bir şekilde kullanarak öğrencilere güvenilir ve incelemeden geçmiş içerikler sunuyor. Öğrenciler EBA Kurs ile teknolojik bir ortam içerisinde ders alabiliyor. Bu sistem içerisinde yetişen öğrenciler de teknolojiyle alışık ve bunları kullanabilir haline geliyor.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

EBA Kurs sistemi içerisinde çok farklı içerikler barındırıyor. Bir öğrenci okulundaki herhangi bir ders içerisinde öğretmeninin anlattığını anlamayabilir, bazı öğrenciler ise evine gitti mi aynı konuyu tekrar etmek ister. Konuyu derste alınan not ile hocadan bizzat tekrar dinlemek arasında büyük fark vardır. İşte EBA Kurs ile okulda anlatılanı anlamayan veya dersi tekrar etmek isteyen öğrenciler bunu telafi edebiliyorlar. EBA Kurs sistemine internet üzerinden giriş yaparak, aynı dersin bir öğretmen tarafından anlatılan videosunu izleyebilirsiniz. Bu konuyla ilgili ders dinlemenin yanında kitaplar okuyabilir ve yine konuyla ilgili testler de çözebilirsiniz. Eskiden öğrenciler okulların açtığı kurslara gidiyordu. Bunun yanı sıra maddi durumu iyi olan aileler çocuklarını istedikleri gibi ek kurslara gönderebiliyor. Fakat EBA Kurs sayesinde maddi durumu iyi olan veya olmayan tüm öğrenciler EBA Kurs sistemine giriş yaparak ders çalışabilecek. EBA Kurs içerisinde sadece ders çalışma materyalleri bulunmuyor. E-Dergi, e-Kitap, Video, Ses, Görsel, Doküman, EBA Ders. Bunların hepsi EBA Kurs içerisinde yer alan ve her öğrencinin ücretsiz olarak sınırsız olarak kullanabileceği hizmet. EBA Kurs hizmetinden sadece öğrenciler değil öğretmenler de faydalanabiliyor. Öğretmenlere olan giriş ile öğretmenler kendi meslektaşları ile arasında projeler üretip bunlara ortak öğretmenler bulabiliyor. EBA Kurs öğretmenlerin bu sistem üzerinde çalışarak, eğitimin kalitesini de yükseltmeye yöneltmesini de amaçlıyor.

Haberin Devamı

EBA Kurs sistemi içerisinde kafanıza takılan her soruyu sorabilirsiniz. Bu sistemin gelişmesini ve kullanıcıların EBA Kursu daha iyi anlamasını sağlar. Öncelikle EBA Kurs internet sayfasına giriniz. İnternet sayfasında bulunan giriş butonu aracılığıyla EBA Kurs sistemine giriş yapınız. Merak ettiğiniz soruları cevaplamak için sisteme giriş yapmanız zorunludur. EBA Kurs sistemine giriş yaptıktan sonra isminizin hemen yanında paylaş butonu bulunur. Paylaş butonuna tıklayınız ve açılan alt başlıklardan soru bağlantısına tıklayınız. Karşınıza gelen sayfaya sorunuzu yazabilirsiniz. Soru bağlantısına tıkladıktan sonra gelen ekrandan sorunuzu ve gereken boşlukları doldurunuz. Bu işlemler bittikten sonra Kaydet butonuna tıklayınız. Sorunuzu sisteme kayıt etmiş bulunmaktasınız. Kayıt edildikten sonra soru onaylanması için bekletilir. Soru onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Sorunun onaylanıp, onaylanmadığını öğrenmek için EBA Kurs sisteminde giriş yapılıyken hemen sağ üst köşede yazılı olan isminizin yanındaki ok işaretine tıklayınız. Buradan bildirimler sayfasına geçiş yapınız. Sorunuzun kabul edildiği veya edilmediği kısacası soruyu kaydettikten sonra gelişen olaylar ile ilgili bildirimi bildirimler sayfasından alabilirsiniz.