Gündem EBA kurs girişi nasıl yapılır?

EBA kurs girişi nasıl yapılır?

01.06.2018 - 11:10 | Son Güncellenme:

EBA, öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunan büyük bir veri tabanıdır. Öğretmenler ve öğrencilerin ortak buluşma noktası haline gelen EBA sisteminde her dönem için farklı tarihlerde yapılan başvurularla tüm öğrencilerin EBA kurslarından faydalanması sağlanır. Peki EBA kurs girişi nasıl yapılır?

EBA kurs girişi nasıl yapılır

EBA, Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle birlikte derslerine yardımcı kaynak arayan ve kendini çeşitli testlerle denemek isteyen öğrenciler için büyük bir hizmet sunmaktadır. Öğrenci tek bir platformdan hem görsel hem de işitsel derk kaynaklarına erişebilir. Aynı zamanda öğrencilerin paylaşım yapma imkanı da bulduğu sistemde bilgi havuzu bu sayede günden güne genişlemektedir. Öğrenciler dinlediği, izlediği derslerin sonucunda ise dilediği konular üzerinden kendi kendilerini sınava tabi tutabilirler. İkinci dönem EBA kurs başvuruları 3 Mart'ta sona erdi. 3 Mart tarihine kadar başvuru yapan öğrenciler dönem sonuna kadar diledikleri kaynaklardan yararlanabilirler.


EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Online bir şekilde gerçekleştirilebilen EBA kurs başvurularının tarihileri, her dönem için EBA resmi web sitesi üzerinden açıklanır. Eğer başvurunuzu yapmışsanız eba.gov.tr adresini ziyaret ederek sisteme giriş yapabilirsiniz. Öğrenciler ve öğretmenler MEBSİS bilgileriyle, e-okul bilgileriyle EBAKOD ve açık öğretim bilgileriyle sisteme giriş yapabilirler. Giriş yapılmadığı takdirde görüntülenmek istenen içeriğin tamamına ulaşma imkanı bulunmamaktadır.

EBA KURS BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

EBA kurslarına açık öğretim öğrencileri de dahil olmak üzere tüm öğrencilerin başvurma hakkı mevcuttur. Aynı zamanda mezun olmuş kişiler ve üniversite sınavlarına hazırlanan adaylar da yine bu sistemden faydalanabilirler. Özel okullarda eğitim gören öğrenciler ilçelerinde bulunan EBA Kurs merkezine başvurarak temin ettikleri şifre ile sistem üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Devlet okullarında eğitim gören öğrenciler okudukları okula giderek okul yönetiminden EBA şifrelerini alabilir. Açık öğretim öğrencileri ise e-Kurs şifrelerini halk eğitim merkezlerine giderek alabilirler.

Şifrelerini temin etmiş olan öğrencilerin sisteme girerek başvuru tarihleri arasında başvuru bilgilerini tamamlamaları gerekir. Başvuru sayısına göre sınıf mevcudu belirlenir. İhtiyaç halinde öğrencilerin daha etkili bir eğitim alabilmelerine olanak sağlamak için başka bir sınıf açılır.

2017-2018 EBA KURS BAŞVURU TARİHLERİ

EBA kursa başvuruda bulunmak isteyen öğrenciler için son dönem başvuruları 3 Mart'ta kapandı. Yaz döneminde eğitim yılına hazırlanmak üzere EBA Kurs'tan faydalanmak isteyen öğrenciler 2 Temmuz'da yaz dönemi için tekrar başvurularını yapabilirler. Başvuru tarihleri 18- 24 Haziran arası olarak belirlenmiştir. Bu tarih aralığı içinde eğitim durumunuza göre şifrenizi edinmelisiniz. Başvuruyu geciktiren öğrencilere tekrar ek süre verilmediği takdirde öğrenciler kayıt için bir sonraki dönemi beklemek durumunda kalabilirler.