Gündem EBA kurs online eğitim hizmetine devam ediyor!

EBA kurs online eğitim hizmetine devam ediyor!

13.10.2016 - 09:05 | Son Güncellenme:

EBA kurs geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da oldukça fazla talep görerek milyonlarca öğrenciye destek olmayı başardı. EBA kurs başvurularının sonuçlanması ile artık öğrenciler seçtikleri derslerden ders saatleri boyunca yararlanabileceklerdir. EBA kurs online bir hizmet olup Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ücretsiz bir hizmet olmaya da devam etmektedir.

EBA kurs online eğitim hizmetine devam ediyor

Son yıllarda eğitim sisteminde ciddi değişiklikler meydana gelmiştir. Bu değişikliklerin en büyüğü ile ise 2015 yılında karşılaştık 2015 yılında bakanlar kurulu kararı ile dershanelerin kapatılması ülkede büyük bir kaos ortamı yarattı. Öğrenciler okulda anlamadıkları ve kalabalık ortamlarda eğitim gördükleri için pekiştiremediği için dershanelerden yardım alabilmekteydi . Özellik ile sınavlara hazırlanan orta öğretim ve lise öğrencilerin sıkça tercih ettiği eğitim desteği olan dershaneler kapatılınca eğitim siteminde büyük bir boşluk oluştu. Bu nedenden dolayı öğrencilerin bir çoğu kısa çaplı bir belirsizlik dönemine girdiler. Kimisi özel ders almakla çözüm bulsa da durumu olmayan ailelerin çocukları bu şansa sahip değiller. Aslında dershanelerin kapatılış amacı da okulda verilen eğitimi kaliteli kılıp öğrencilerin eşit seviyelerde sınavlara tabii olmasını sağlamaktı.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ancak okullardaki kalabalık sınıflar bu amacın yerine getirilmesini büyük payda olumsuz etkiledi .Ve bu durum sonucu da öğrenciler yine aynı kulvarlarda sınavlara giremeyeceklerini anlayan MEB buna çözüm getirdi. Eğitim sistemindeki bu eksikliği ve boşluğu kendisi kapatan MEB artık öğrencilerin ulaşabileceği her yerden öğrencilere destek olmak için kolları sıvadı. Eğitim Bilişim Ağı denilen EBA kurs sayesinde öğrenciler ücretsiz olarak sanal dershanelerden faydalanabileceklerdir. EBA Kurs oldukça donanımlı bir bilgi havuzudur. Bu havuzu dolduranlar ise uzman eğitim kadrosu ve gönüllü güvenilir yayınların kaynaklarıdır. Aynı zamanda öğrenciye ezberci eğitim sistemini de unutturup araştırmacı kimliği kazanmasını da sağlayan EBA Kurs geçtiğimiz yıllarda on milyondan fazla öğrenciye ulaşabilmiş ve eğitim desteği sağlamıştır. Online bir hizmet olan EBA Kurstan beşinci sınıflar dahil olmak üzere lise son öğrencilerine kadar her öğrenci ücretsiz olarak faydalanabileceklerdir. Bu hizmetten faydalanmak isteyen öğrencilerin EBA Kurs başvuru tarihlerini takip etmesi gerekecektir. Bu başvuru tarihini kaçıran öğrenciler EBA Kurs hizmetinden faydalanamayacaklardır. EBA Kurs başvurusu içim ihtiyacınız olan bilgiler ise T.c kimlik numaranız ve eğitim gördüğünüz okuldan alacağınız EBA Giriş şifreniz olacaktır. Bu bilgileri aldıktan sonra sisteme giriş yapıp başvuruda bulunup ders seçimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. EBA Kurstan ara sınıflar 5 ders seçerek haftada 12 saat faydalanabilecekler. Sınavlara hazırlanan öğrenciler için bir ayrıcalık vardır. Bu öğrenciler 6 ders seçip haftada 18 saat ders alabilme imkanına da sahiptir. Öğrenciler burada videolu anlatımlar ile anlamadığı konuları anlayacak ve son olarakta kendilerini mini bir sınava tabii tutup bilgilerini pekiştirebileceklerdir. Bu sistemde aynı zamanda öğrenciler kendi aralarında da bilgi paylaşımında bulunarak hem öz güven kazanmakta hem de paylaşmayı da öğrenmektedir.