Gündem EBA kurs programına dair merak ettiğiniz tüm detaylar!

EBA kurs programına dair merak ettiğiniz tüm detaylar!

11.12.2016 - 17:02 | Son Güncellenme:

EBA her yıl olduğu gibi bu yılda milyonlarca öğrencinin severek kullandığı bir eğitim desteğidir. EBA sistemi öğrenciler için eşit bir sistem anlamına gelebilmesi adına her kesimden öğrenciye ücretsiz olarak ulaşabilmektedir. EBA'ya dair merak ettiklerinizi yazımızın devamında bulabilirsiniz.

EBA kurs programına dair merak ettiğiniz tüm detaylar

Eğitim sisteminde yapılan değişikliklerin birçoğunun sebebi öğrencilerin tamamının aynı ancak eşit bir eğitimden faydalanabilmelerini sağlamaktır. Bunu bir ilke edinen MEB'te buna yönelik çalışmalarda bulunmaktadır. 2015 yılında alınan bir karar ile eğitim sisteminde köklü diyebileceğimiz bir değişiklik meydana gelmiştir. Bu değişiklik ise eğitim sisteminin neredeyse yarısını oluşturan dershanelerin kapatılmasına karar verilen Bakanlar kurulunun toplantısı sonucu ortaya çıkmıştır. Bu kararı alan yetkililer öğrencilerin aynı eğitimi görebilmelerini sağlamak olsa da bu durum öğrencileri oldukça olumsuz etkilemiş ve ailelerin de bütçelerini sarsmıştır.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Durumu olan aileler yine bir şekilde özel dersler yardımı ile çocuğunun anlamadığı konulara destek alırken durumu olmayan aileler önceden en azından bütçelerine göre seçtikleri dershanelere durumu yetiyorken şimdi özel derslere yanaşamamaktadır. Bu durum böyle olunca yine bir eşitsizlik söz konusu oldu. Ve aileler ve öğrencilerin şikayetlerini dile getirmeleri ile bir de yayın organlarından yapılan şikayetlerin sürekli gündeme getirilmesiyle MEB bir karar aldı. Bu eşitsizlik durumu sağlamak için elinden geleni yapan MEB bu kez de kendi oluşturduğu bir sistem ile beraber öğrencilerin eğitimine destekte bulunmayı hedefledi. Bu sistemin açılımı Eğitim Bilişim Ağı olan EBA sayesinde bu destek sağlanmaktadır. Milyonlarca öğrenci derste anlamadığı konuları ve öğretmenine soramadığı soruların cevabını burada bulmakta hatta lise üniversite sınavlarına da burada hazırlanmaktadır. Her kesimden öğrencinin buluştuğu tek adres olan EBA öğrencilere sunulan ücretsiz bir eğitim desteğidir. Bu destek sayesinde milyonlarca öğrenci daha başarılı bir sonuç elde etmektedir. EBA da uzman eğitimci kadrosu ve gönüllü yayın evlerinin güvenilir kaynakları vardır. Bu kaynaklar sayesinde öğrenci dilediği bilgiyi araştırarak aynı zamanda araştırmacı bir kimlikte kazanmakta ve ezberci sistemden sıyrılmaktadır. Aynı zaman öğrenciler arasında da bilgi paylaşımı olmaktadır bu sayede öğrenciler kendilerine olan öz güvenlerini artırırken aynı zamanda bu bilgi havuzunun genişlemesinde de önemli rol almaktadır. Gün geçtikçe daha çok duyulan EBA ya kaydolmak için her eğitim yılının başında başvurular başlamakta ve bu başvuruları alınan öğrenciler eğitim dönemleri boyunca bu sistemden yararlanabilmektedir. bu sisteme giriş yapmak için öğrencinin önce eğitim gördüğü okula gidip bir adet EBA giriş şifresini yetkili öğretmenden almalıdır. Daha sonra bu şifreyle beraber internet bağlantısının olduğu herhangi bir akıllı cep telefonunda ya da bilgisayardan internet erişimi sağlamalı ve resmi EBA sistemine de giriş yapmalıdır. EBA tüm öğrencilerin kolaylıkla faydalanması için MEB tarafından verilen ücretsiz bir eğitim desteğidir.