Gündem EBA’ya nasıl giriş yapılır?

EBA’ya nasıl giriş yapılır?

24.12.2017 - 10:55 | Son Güncellenme:

EBA, çevrimiçi sosyal eğitim platformudur. Öğrenciler için derslere yardımcı olacak materyaller sunar. Öğrenciler dışında öğretmenler de paylaşımlarda bulunabilir ve içerik sayısının zenginleşmesine katkıda bulunabilir. EBA girişi nasıl yapılır? EBA kursuna başvurular ne zaman yapılabilir?

EBA’ya nasıl giriş yapılır

Eğitim Bilişim Ağı(EBA), öğrenciler ve öğretmenler için çeşitli kaynaklar sunar. EBA ile ders kitaplarından filmlere, görsellerden dergilere kadar birçok içeriğe ulaşılabilir. Öğretmenler tarafından öğrencilere ödev, alıştırma verilebilir. Öğrenciler de teslim süresini kontrol ederek gereken zamanda ödevini verebilir.

Haberin Devamı

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EBA GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

EBA girişi, eba.gov.tr internet sitesi üzeriden yapılır. Kullanıcıların giriş için; EBAKOD, e-Okul bilgileri ile giriş, açık öğretim bilgileri ile giriş ve Mebbis bilgileri ile giriş seçenekleri bulunur. Giriş yapılmadan yalnızca belirli içeriklere ulaşılabilir.

EBA KURSLARINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

EBA kurslarına, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan resmi/özel ortaöğretim okulları, resmi/özel ortaokullar, açık öğretim okulları ve imam hatip okullarında okuyanlar ile mezun durumunda bulunanlar başvuru yapabilir.
Örgün öğretim öğrencileri, e-Kurs şifrelerini okullarından alarak başvuru yapabilir. Özel öğretim öğrencileri, okullarının bulunduğu ilçedeki kurs merkezi aracılığı ile şifre edinebilirler ve başvuru işlemini gerçekleştirebilirler. Açık öğretim öğrencileri ise, halk eğitim merkezlerinden alacakları şifre ile e-Kurs başvurusu yapabilir.

Haberin Devamı

2017-2018 EBA KURS BAŞVURU TARİHLERİ

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı için birinci dönem kursları 2 Ekim’de başladı ve 14 Ocak’ta sona erecek. İkinci dönem kurs kayıtları 7-18 Şubat tarihleri arasında, yaz dönemi kurs kayıtları ise 18-24 Haziran 2018 tarihleri arasında alınacak.
İkinci dönem kursları 3 Mart’ta, yaz dönemi kursları 2 Temmuz’da başlayacak.

EBA KURS MODÜLLERİ

EBA, farklı modüllerden oluşur. Bu modüller; kitap, dergi, video, yarışma, ses, haber ve dokümandır. Kitap modülünde; öğrencilerin derslerde kullanabilecekleri kitapların e-Kitap ve PDF halleri bulunur. Haber modülünde; öğretmenler ve öğrenciler tarafından yapılan çalışmalar bulunur.
Dergi modülünde; öğrencilerin ilgilerine yönelik eğitim, bilim ve kültür dergileri yer alır. Video modülünde ise mesleki eğitim, rehberlik, belgesel ve kişisel gelişim gibi eğitsel nitelikte videolar bulunur.

SINIFLARDA EN FAZLA 25 ÖĞRENCİ OLACAK

Kurslar için sınıfların mevcudu, 10’dan az ve 20’den fazla olamaz. Kurs için başvuru yapan öğrencilerin sayısı 20’yi geçerse ikinci sınıf açılır. Tek sınıflı olan kurslarda sınıfın kapasitesi göz önünde tutularak sınıfın mevcudu 25’e çıkartılabilir.
Yerleşim yerinde kurs merkezinin bulunmaması ve öğrencilerin taşına imkanının bulunmaması gibi nedenlerden dolayı sınıf mevcudu 10’a ulaşmazsa, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilecek izin ile 5 öğrenciden az olmaması şartıyla yeni sınıf açılabilir.