Gündem ‘Eğitim sistemine kayıtlı engelli sayısı 9 kat arttı’

‘Eğitim sistemine kayıtlı engelli sayısı 9 kat arttı’

03.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Engelsiz Dünya Dostu Festivali’ne katıldı.

‘Eğitim sistemine kayıtlı engelli sayısı 9 kat arttı’

Erdoğan, yaptığı konuşmada, “Bugün artık ülkemizde engelli bireylerin önündeki en büyük engel ön yargılardır. Ön yargıların oluşturduğu bariyerleri ancak birlik olarak ve başarı örneklerini artırarak aşabiliriz. Ampute futbol takımımız engelleri aşarak dünya şampiyonu oldu. Ve ön yargıları yıkacak önemli bir adım attı” dedi.

Haberin Devamı

‘Eğitim sistemine kayıtlı engelli sayısı 9 kat arttı’

Engelli bireylerin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak amacıyla son 20 yılda çok önemli adımlar atıldığını belirten Erdoğan, “Engelli vatandaşlarımıza yönelik geniş bir yelpazede sosyal politikalar hayata geçirildi. Kamuda engelli istihdamı alanında dünyada bir ilki de yine ülkemiz gerçekleştirdi ve 2012 yılında Merkezi Sınav Sistemi E-KPSS başlatıldı. Özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımıza evde veya hastanede eğitim imkânı sağlandı. 2006’dan bu yana kabartma yazıyla hazırlanan ders kitapları görme engelli öğrencilerimize ücretsiz dağıtılmaktadır. Atılan bu adımların meyvesi olarak 2001’den bu yana eğitim sistemine kayıtlı engelli çocuk sayısı 9 kat artarak 472 bine yükseldi. Engelli yavrularımızın potansiyellerimizin keşfedilmesi ve hayallerindeki kariyere ulaşabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.