Gündem Eğlenen de oldu dozu kaçıran da

Eğlenen de oldu dozu kaçıran da

02.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yurt genelinde coşkuyla kutlanan yeni yıl karşılamasında polis yoğun tedbir aldı. Uludağ’da tatilciler yeni yıla havai fişek gösterilerinin yapıldığı pistlerde girdi. Sahte içki, kavgalar ve kazalar ise can kaybına neden oldu.

Eğlenen de oldu dozu kaçıran da

HABER MERKEZİ, DHA, İHA - Türkiye 2022’ye “merhaba” dedi. Tüm yurtta vatandaşlar yeni yıla çeşitli kutlamalar yaparak girdi. Ankara’da 2022 yılının gelişini kutlamak isteyen vatandaşlar, Kızılay Meydanı’nda bir araya geldi. Saatlerin 00.00’a yaklaşmasıyla birlikte meydanda vatandaşların yoğunluğu
arttı. Yeni yılı karşılamak isteyenler hep bir ağızdan şarkılar söyleyerek eğlendi.

Haberin Devamı

Trakya sakin kutladı

Trakya’da yeni yıl coşkusu Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’de eğlence mekanlarında düzenlenen kutlamalarla sürdü. Üç ilde de 2022’ye sakin girilirken İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Erdil, Edirne’de Vali Ekrem Canalp ile Huzurevi sakinleri ile görev başında bulunan jandarma, emniyet ve sağlık ekiplerini ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı.

Türkiye’nin ünlü kayak merkezleri Uludağ, Palandöken ve Sarıkamış’ta yeni yıl büyük bir coşkuyla kutlandı. Otellerin yüzde yüz doluluğa ulaştığı merkezlerde tatilciler yeni yıla havai fişek gösterilerinin yapıldığı pistlerde girdi.

Horon ile karşıladılar

Rize’nin Fındıklı ilçesinde parkta toplananlar, yeni yılı köpük partisi ve horon ile karşıladı. Kutlamalar, geç saatlere kadar sürdü.

Haberin Devamı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde belediye tarafından yılbaşında sokak partisi düzenlendi. DJ Mami ile Kadir Çetin’in canlı performans sergilediği gecede LED ışıklarla süslenmiş özel kostümler giyen dansçıların sahne şovu ilgi çekti.

İzmir’de yeni yıl coşkusu konserler ve DJ performanslarıyla zirveye çıktı. Kutlamalar kapsamında sokaklar rengarenk süslerle ve ışıklarla donatılırken, binlerce kişi konserlerin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanına akın etti.

Antalya’da yaz-kış denize girenler grubu Konyaaltı’da denize girerek 2022’yi karşıladı.

Konya dualarla girdi

Konya’da eğlence merkezlerini dolduranlar 2021’e veda edip, 2022 yılını coşkuyla karşıladı. Anadolu Gençlik Derneği tarafından da Mekke’nin Fethi ve Gençlik Gecesi düzenlendi. Gecede, hafızlar tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Geceye çok sayıda vatandaş katıldı.

Erzincan’da hava sıcaklığının eksi 10 dereceyi bulduğu yeni yıla dakikalar kala, 2022’ye yakılan dev ateşin etrafında davul zurna eşliğinde halaylar çekilerek girildi. Havai fişek gösterisiyle gece aydınlandı. 

Silah sesleriyle girdiler

Şanlıurfa’nın Siverek, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yeni yılın ilk dakikalarında pek çok kişi tabanca ve tüfekleriyle havaya ateş açtı. Silahlı kutlamada herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Haberin Devamı

İranlı turistler, yeni yıla Van’da eğlenerek girdi. Gündüz kentte alışveriş yapan İranlı turistler, gece de eğlence mekanlarını doldurdu.

Yeni yıla görev başında girdiler

Şırnak 48’inci Hudut Tugay Komutanlığı Pençe Kaplan Harekat bölgesinde bulunan Altıntepe Üs Bölgesindeki komutanlar, Irak sınırında nöbet tutan askeri telefonda annesiyle görüştürdü. Sınır nöbetindeki Mehmetçik, telefon sürprizi karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Eğlenen de oldu dozu kaçıran da

GAMER’den takip edildi

Salgına rağmen kısıtlamasız bu yılbaşında meydanlar ve eğlence mekanları doldu. Ülke genelinde 340 bini aşkın emniyet personeli sahada görev yaptı. Meydan ve caddelerinde sıkı güvenlik tedbirleri alındı. Vatandaşlar bu alanlara kimlik kontrolü, üst araması ve gerektiğinde GBT taraması ile alındı. Tedbirler ve anlık gelişmeler İçişleri Yardımcısı İsmail Çataklı başkanlığında bakanlıktaki Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nden (GAMER) takip edildi. Çataklı, GAMER’den 81 ile video konferans yöntemi ile bağlanarak bilgi aldı.

İstanbul’da olaylı yeni yıl gecesi

Haberin Devamı

İstanbul’da pandeminin ardından ilk kez sokağa çıkma yasağının olmadığı yeni yıl, olaylı geçti. Yeni yıl kutlamalarında ve trafik kazalarında bir kişi hayatını kaybetti; birçok kişi de yaralandı.

İstanbul’da en olaylı yerlerin başında yine İstiklal Caddesi geldi. İstiklal Caddesi’nde alkol komasına girerek bayılan yabancı uyruklu bir kadın 112 acil sağlık ekiplerince hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Alkollü iki genç arasında çıkan kavgada bir kişi burnuna aldığı darbeyle kanlar içinde yere yığıldı. Olayda bir kişi gözaltına alındı. Aynı saatlerde caddede iki grup arasında bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Dört şüpheli, yunus polis ekiplerinin müdahalesi sonucunda gözaltına alındı.

Kutlamalar için İstiklal Caddesi’ne gelen beş kadın, bir kişi tarafından taciz edildi. Kadınların şikayeti üzerine yabancı uyruklu
bir kişiyi gözaltına aldı.

D-100 Karayolu Beylikdüzü mevkiinde 11 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında üçü ağır, ikisi çocuk toplam 10 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Halkalı’da üç araç kırmızı ışıkta yan yana durdu. Araçtakiler arasında yan bakma tartışması başladı. Alkollü olan iki grup araçlardan inerek, birbirlerine silah ve bıçak çekti. Silahların konuştuğu tartışmada bir kişi olay yerinde hayatını kaybederken, ikisi ağır olmak üzere üç kişi yaralandı. Ağır yaralı iki kişinin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.