Gündem ‘Emekli kart’ için Meclis’e çağrı

‘Emekli kart’ için Meclis’e çağrı

29.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Özel, 31 Mart’tan sonra zam ve vergilerin artacağını vurgulayarak “Ne yapacaksanız sandıkta yapacaksınız” dedi. TBMM’ye çağrı yapan Özel, emekliler için indirim kartı teklifini de yineledi...

‘Emekli kart’ için Meclis’e çağrı

Muğla İHA - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Menteşe ilçesi Kurşunlu Camii önünde düzenlenen aday tanıtım tolantısı ve seçim koordinasyon merkezi açılışına katıldı. Aday tanıtımında Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte 13 ilçenin belediye başkan adayları tanıtıldı. Özel, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

Haberin Devamı

EMEKLİ KART UYGULAMASI: Emekliye 3 bin lira bayram ikramiyesi asgari ücret tutarı olan 17 bin liraya yükseltilmesi teklifimizin gündeme alınması gerek. Aradaki 14 bin lirayı bütün emeklilerin hesabına yatıralım. Biz dedik ki, Meclisi kapatmayalım, üç gün daha çalışalım. Emeklilere ‘Emekli Kart’ uygulaması getirelim. Ayrıca doğal gazda, markette, manavda, kasapta yüksek indirimleri tanıtacağımız bu kart ile emeklilerimizi bu sıkıntıdan kurtaralım diyoruz. Bunu buradan Muğla’dan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bu çağrıyı tekrarlıyoruz. 

KİRA ÖNEMLİ BİR SORUN: Kira fiyatları deyince bu, Türkiye’de çok önemli bir sorun. Ocak 2024’de Muğla’daki ortalama kira 17 bin 926 lira. Asgari ücretten 924 lira daha fazla. Agari ücretli ortalama bir ev tutsa suyunu bağlatacak, elektriğini ödeyecek, saç kestirecek parası kalmıyor. Bu oranlar son derece fazla. İki yıl öncesine göre yüzde 170 artmış. Bu yüzden biz şehirlerde sabit, yerleşik yaşayanların bu kira fiyatlarından etkilenmemeleri için bir dizi öneri hazırladık ve Meclis’teki ilgili komisyonlara sunuyoruz. 

Haberin Devamı

MİLLETE TESLİM EDECEĞİZ: Muğla’da MUÇEV diye bir vakıf kurdular. Bir vakfı ve derneği birleştirdiler. Kim var yönetiminde? Eski milletvekilleri, AK Partili siyasetçileri, bürokratları koydular. Ne yapıyor? Osman Gürün’ün, belediye başkanlarımızın geçit vermediği işleri onlara yaptırtıyorlar. Koyları, yandaşlara kiralıyorlar. Buna karşı, CHP olarak mücadele verdik, vermeye devam edeceğiz. Muğla’yı haramilere değil, millete teslim edeceğiz. Söz veriyoruz. 

AĞZINDA BİR BAKLA VAR: Mehmet Şimşek’in ağzında bir bakla var. Diyor ki, 1 Nisan’dan sonra sıkı para politikasına geçeceğiz. Bunun emekçiler için anlamı, hak edilen zammı almamaktır. Emekliler için bugünkü açlık sınırından 7 bin lira aşağıdaki en düşük emekli maaşını arttırmamaktır. Küçük esnaf için yeni vergi yükleri, artan enflasyon, zamlar ve hayat pahalılığı demektir. 2 Nisan geldiğinde yapacak bir şey kalmamıştır bunlara engel olmak için. Eğer bir şey yapacaksanız 1 Nisan’dan bir gün önce yapacaksınız. 31 Mart’ta sandık başında yapacaksınız. 

Haberin Devamı

‘Bıçak sırtı’ yerlere ağırlık

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki gün Ankara’ya çağırdığı il başkanlarına seçim talimatları verdi. İl başkanlarından tüm güçleriyle sahada olmalarını isteyen Özel, “Halkın arasında olun. Vatandaşın derdini dinleyin. Eleştirilere açık olun. Suni gündemlerden uzak durun” dedi. CHP’nin yönettiği 11 büyükşehir belediyesini yeniden kazanmayı ve bunları yeni iller eklemeyi umut ettiklerini söyleyen Özel, seçime kadarki süreçte özellikle kaybedilme riski ve kazanılma olasılığı olan “bıçak sırtı” yerlerdeki çalışmalara ağırlık verileceğini ifade ettiği bildirildi. Özel, parti içi sorunların dile getirilmesi üzerine ise şunları söyledi: “Tüzük Kurultayı’nda bütün bunları çözüp, herkesin arzu ettiği bir parti yapısı oluşturacağız. Eleştirilen konuların çoğunu da tüzük değişikliğiyle ortadan kaldıracağız.” - MEHTAP GÖKDEMİR Ankara