Gündem Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama uygulamasından online yararlanın!

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama uygulamasından online yararlanın!

28.09.2016 - 08:33 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işleminiz için artık ilgili kuruma gitmenize gerek kalmayacak. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işleminizi gerçekleştirebilmek için yalnızda bir adet e-devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. Aldığınız e-devlet şifresi ile emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işleminizi sadece bir kaç tık ile gerçekleştirebilmeniz mümkündür.

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama uygulamasından online yararlanın

İnsanlar hayat şartlarını daha refah bir düzeye taşıyabilmek ve kaliteli bir gelecek elde etmek için bir an önce iş hayatına atılmak isterler. Artık yasalar sayesinde insanların bu iş ihtiyaçlarını karşıladıktan sonraki aşamalarda zorunlu sigorta hizmeti verilmektedir. Bu zorunlu sigorta hizmetinden on sekiz yaşını geçen herkes yararlanabilmektedir. Kişiler iş hayatına atıldıktan sonra yaptığı işe göre bir meslek grubuna dahil olacaklardır. Bu meslek gruplarına göre sigorta hizmetleri ve avantajları değişiklik gösterecektir. Kişi çalışma sürecinde bu hizmetlerden başta sağlık alanında olmak üzere daha bir çok sosyal alanda avantajını görebilmektedir. Ancak bu sigorta kurumları sadece kişiye çalışma sürecinde değil sonrasında da hizmet verecektir. En büyük hizmetlerinden biri de emekli olabilme imkanı sağlamasıdır.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kişi çalışmaya başladığı andan itibaren yeterli hizmet yılını doldurarak Emekli olacağı günü iple çekmektedir. Artık bu merakınızı gerekli sigorta kurumuna başvurmaya gerek duymadan online olarak Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama işlemi sayesinde giderebilirsiniz. Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama işleminin sonucunda emekli maaşınızın ne kadar olacağını ve emekliliğinize ne kadar süre kaldığı gibi bir çok bilgiye ulaşabileceksiniz. Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama işlemi için SGK kurumuna gitmeye ve orada uzun kuyruklarda sıraya girmenize gerek kalmadan e-devlet sayesinde online olarak gerçekleştirebilmeniz artık mümkündür. Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama işlemi için öncelik ile bir e-devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. E-devlet şifrenizi ise en yakın PTT şubelerinden alabilmeniz artık mümkündür. PTT şubelerine e-devlet şifresi almak üzere başvurduğunuz takdirde sizlere başvurduğunuz gün içerisinde sadece 2 tl karşılığında e-devlet şifresi verilecektir. Bu şifreyi aldıktan sonra resmi e-devlet web sayfasına ulaşmanız gerekecektir. Bu erişimi ise internet bağlantısının olduğu her bilgisayardan ve akıllı cep telefonlarından sağlayabilirsiniz. Bu erişimi sağladıktan sonra bu sayfada sizlerden bazı bilgileriniz istenecektir. Bu bilgiler ise T.C kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz olacaktır. Bu bilgileri eksiksiz bir şekilde girmeniz Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama işleminizin başarılı olması açısından oldukça önemlidir. T.C kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi uygun boşluklara eksiksiz bir şekilde girdiğinizden emin olduktan sonra sistemin sizleri tanıyabilmesine onay vermek için kimliğimi sorgula butonuna tıklayın. Daha sonra yenilenerek açılacak olan sayfada e-hizmetler başlığını bulun ve Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama başlığına en uygun başlığı seçerek Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama işleminizi tamamlayın. Bu hizmet için devlet siz değerli vatandaşlarından hiç bir ücret talep etmemektedir. Aldığınız e-devlet şifresini de bir ömür online e-hizmetler kısmında bulunan işlemlerinizi gerçekleştirebilmek için kullanabilmeniz mümkündür.