Gündem Emekli zammı oranı belli oldu mu? SSK-Bağkur emeklisi maaşı ne kadar oldu?

Emekli zammı oranı belli oldu mu? SSK-Bağkur emeklisi maaşı ne kadar oldu?

02.07.2022 - 09:50 | Son Güncellenme:

Temmuz ayına girdik. Bu ayda enflasyon rakamları açıklanacak. Enflasyon farkına göre emeklinin de zam oranı belli olacak. Enflasyonun açıklanmasına çok az bir süre kalırken "Emekli zammı oranı belli oldu mu? SSK-Bağkur emeklisi maaşı ne kadar olacak?" sorusu peş peşe geliyor.

Emekli zammı oranı belli oldu mu SSK-Bağkur emeklisi maaşı ne kadar oldu

 

Emekli ve memurun gözü enflasyon oranlarında... Rakamlara göre milyonlara kişinin zam oranı şekillenecek. Bu nedenle heyecan tavan yaparken "Emekli zammı oranı belli oldu mu? SSK-Bağkur emeklisi maaşı ne kadar olacak?" sorusu yoğun şekilde yöneltiliyor.

Haberin Devamı

"EMEKLİLERİN MAAŞINA YÜZDE 40'IN ÜZERİNDE BİR ARTIŞ YAPILDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret açıklamasında memur ve emekli zammı konusu hakkında da açıklama yaptı. Erdoğan "Arkadaşlarımızdan gereken hazırlıkları yapmaya başlamalarını istedik. Kamu çalışanlarımız ve emeklilerimizin maaşlarına yüzde 40’ın üzerinde artış zaten yapılacak." dedi.

EN DÜŞÜK - EN YÜKSEK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLUR?

Sadece 6 aylık enflasyon verisinin maaşlara eklenmesi halinde 2000'den önce emekli olan SSK'lıların maaşı 3.292 liradan 4.589 liraya yükselecek. En düşük emekli maaşı olan 2.500 lira maaş alanların maaşı ise 3.500 liraya yükselecek.