Gündem En çok ben istiyorum normalleşelim

En çok ben istiyorum normalleşelim

07.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Erdoğan’ın “Siyasetin yumuşama dönemine girdiği”ne ilişkin sözlerini değerlendiren Özel, “En çok ben istiyorum normalleşelim. Anayasa’ya uymadan, yumuşama tartışmaları sonuç vermez” dedi.

En çok ben istiyorum normalleşelim

Uğur Yıldırım - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 68 kuşağının gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan’ın idam edilişlerinin 52. yıldönümü nedeniyle Karşıyaka Mezarlığı’nda ‘üç fidan’ın kabri başında düzenlenen anma
törenine katıldı. Tören sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz” ifadesini değerlendirirken şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Daha iktidar olacağız’

“Taksim yasak yumuşayalım, Devrim Stadı yasak normalleşelim. En çok ben istiyorum normalleşelim ve en çok ben istiyorum yumuşayalım. Benim görevim anayasal kayıpları teker teker geri almak. Taksim, Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına karşı yasaksa, ODTÜ Stadyumu yasaksa bundan sonra kimse normalleşip de ‘Sonu Anayasa’ya varır mı’ diye düşünmesin. Bugün AYM kararına rağmen arkadaşlarımız Gezi’den içeride yatıyorlarsa kimse normalleşmeden bahsetmesin. Bugün Anayasa çağrısı yapan, yeni bir Anayasa isteyen herkese diyoruz ki; mevcut Anayasa’ya harfiyen uymadan, Türkiye’de Anayasa’ya aykırı yapılan işleri yapmaya devam ederek, Anayasa’ya uyulmadan Anayasa da olmaz,
yumuşama tartışmaları da sonuç vermez.”

Haberin Devamı

Özel, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP içinde bir karışıklık planı olduğu” iddialarına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: “Bunlar 47 yıl seçim kazanamamanın verdiği öz güvensizliği atamamış bazı arkadaşlarımızın değerlendirmeleri. Türkiye’nin birinci partisini, yüzde 38 oy almış bir partiyi, gelecek seçimlerde Türkiye’nin iktidar partisi olmak için canla başla çalışan, buna yürekten inanmış kadroların partisini kim karıştırmak isteyebilir. Tarihinin en önemli çıkışlarından birinde böyle öz güvensiz sorularla, öz güvensiz tartışmalarla kimse kimseyi meşgul etmesin. İşimiz var daha iktidar olacağız.”

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tutuklu generallerle ilgili “talimat verdim” ifadesini kullandığına dair soruya da Özel, “iki genel başkanın görüşmesinden sonra ya ortak açıklama yapılır ya da herkes görüşmeyle ilgili kendine ait kısımlar hakkında bilgi verebilir. Diğeri son derece müzakere tekniğine aykırıdır” yanıtını verdi.

Filistin atkısıyla katıldı

Özel, anma törenine boynunda Filistin bayrağı atkısıyla katıldı. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mezarlarına kırmızı karanfiller bırakan Özel, kendisine hediye edilen “Filistin Şiiri” isimli kitabı göstererek, bu yayını CHP arşivine kendinden sonraki genel başkanlara iletilmek üzere bırakacağını söyledi.