Gündem En çok özel randevu alınan branş Psikoloji

En çok özel randevu alınan branş Psikoloji

29.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Özel bir sağlık platformu, Türkiye’nin 2023 yılı sektör verilerini açıkladı. Verilere göre geçen yıl en çok “Psikoloji”, “Kadın Hastalıkları ve Doğum”, “Psikiyatri” oldu. Hastalar, hasta yakınları ve sağlık araştırması yapan kullanıcılar ile sağlık profesyonellerini bir araya getiren DoktorTakvimi, 2023 verilerini paylaştı.

En çok özel randevu alınan branş Psikoloji

Geçen yıl platform üzerinden 600 bin randevu alındı, ortalama günlük randevu sayısı 1600 oldu. En çok randevu alan 10 şehir İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Konya, Eskişehir Kayseri, Gaziantep ve Adana olurken, nüfusa oranla en fazla randevu alan şehirler ise Eskişehir, Kocaeli, Kayseri, Konya, Bursa, İzmir, Gaziantep, Ankara, İstanbul ve Adana olarak sıralandı. Platform üzerinden en çok randevu alınan 3 branş ise Psikoloji (yüzde 24.05), Kadın Hastalıkları ve Doğum (yüzde 11.74), Psikiyatri (yüzde 11.60) oldu.

Haberin Devamı

En çok diyabet arandı

Geçen yıl, Türkiye’de arama motoru Google’da en çok aranan 3 hastalık sırasıyla diyabet, çölyak, sistemik lupus eriteamatozus olurken, en çok merak edilen hastalıklar ise lupus, şap ve kelebek hastalığı oldu. “Neyim var?” diye düşünenler ise en çok hamilelik, kalp krizi, tansiyon, uyuz ve şeker hastalığı belirtilerini merak edip aradı.