Gündem "En son pazartesi konuştuk"

"En son pazartesi konuştuk"

20.10.2011 - 16:58 | Son Güncellenme:

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Piyade Er Mehmet Ağgedik’in (21) cenazesi, Elazığ’da toprağa verildi.

En son pazartesi konuştuk

Elazığ Müftüsü Peyami Güngör’ün kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi daha sonra top arabasına konuldu. Şehit Mehmet Ağgedik’in naaşı, kortej eşliğinde Hürriyet Caddesi güzergahından şehitliğe götürüldü. Ellerinde Türk bayraklarıyla cenazeye katılanlar sık sık terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Ağgedik’in cenazesi şehitlikte gözyaşları içesinde toprağa verildi.

Şehirde, teröre tepki nedeniyle vatandaşların ev ve iş yerlerini Türk bayraklarıyla donattıkları görüldü.

Bu arada şehitlik yolunda kalabalık bir grup kortejden ayrılan ve yürüyüş yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Polisin izin vermediği grup ile başka grup arasında çıkan gerginliğe de güvenlik güçleri müdahale etti. Güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından olaylar sona erdi.

Haberin Devamı

Şehidin babası Bekir Ağgedik, oğluyla en son pazartesi günü görüştüğünü belirterek, “Vatan sağolsun ne yapalım“ dedi. Şehit Ağgedik’in askere gitmeden önce bir avukatın yanında, yaz aylarında ise Ağın ilçesinde dedesinin tarlasında çalıştığı öğrenildi.