Gündem Son dakika... Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili açıklama!

Son dakika... Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili açıklama!

07.06.2023 - 06:58 | Son Güncellenme:

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, dün ilk kez toplandı. Erdoğan, toplantının ardından “İstikrar ve güvenle Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceğiz” dedi. Ekonomiye ilişkin mesajlar veren Erdoğan, “Enflasyon kaynaklı hayat pahalılığı ve fahiş fiyat sorununu milletimizin gündeminden çıkarmakta kararlıyız” diye konuştu. Erdoğan konuşmasının sonunda ise milyonların beklediği asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Son dakika... Erdoğandan asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili açıklama

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinesiyle ilk toplantısını dün Beştepe’de yaptı. 4 saat 10 dakika süren toplantının ardından Erdoğan, şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

ASIL MESELE ÜLKENİN BÜTÜNLÜĞÜ: Seçim sürecini suhuletle tamamladık. Seçimin siyasi olarak kazananları elbette bellidir. Bu seçimlerde bizimle ve ittifakımızla birlikte tüm Türkiye kazanmıştır. Siyasi tercihi ne olursa olsun 85 milyonun her bir ferdi kazanmıştır. Her seçim döneminde ellerini ovuşturan kriz heveslileri dışında, bin yıllık kardeşliğimizi dinamitlemek isteyen fitne tüccarları dışında, elinde binlerce insanımızın kanı olan terör baronları dışında, velhasıl birliğimize dirliğimize, asırlık hedeflerimize ve hayallerimize kast eden odaklar dışında seçimlerin kaybedeni yoktur. Seçimler gelir geçer, bunlar demokrasinin olmazsa olmazlarıdır. Asıl mesele milletimizin, devletimizin, ülkemizin birliği, bütünlüğü, refahı ve geleceğidir. Asıl mesele ülkemizde biraz çekişmeli geçen siyasi rekabetin, siyasi husumete dönüşmesine fırsat verilmemesidir.

Haberin Devamı

OMUZ OMUZA: İnşallah Türkiye Yüzyılı’nı da omuz omuza, gönül gönüle vererek hep beraber inşa edeceğiz. Cumhur İttifakı olarak yaptığımız Türkiye ortak paydasında buluşma davetimize toplumumuzun tüm kesimlerinden müspet cevap bekliyoruz. Biz sonuçtan bağımsız olarak 85 milyon vatandaşıyla birlikte Türkiye’nin tamamını kucaklamaya devam edeceğiz. Nasıl bugüne kadar hiçbir ayrım yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseyi dışlamadan hizmet etmişsek, inşallah bundan sonra da adaletten sapmayacak kuşatıcı bir tavırla Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Her yeni başlangıç, yeni bir umut, yeni bir heyecan, yepyeni bir atılım demektir. Bizim anlayışımızda kesinti veya kopukluk değil, devamlılık esastır. Maziden atiye kurduğumuz köprünün belirleyici unsuru muhafazakar devrimciliktir. Bir taraftan kendimizi, kadrolarımızı, politikalarımızı yenilerken, diğer taraftan da özümüze hep bağlı kaldık, ruh kökümüzden asla kopmadık.

İSTİKRAR VE GÜVEN: 40 yılı bulan siyasi hayatımızın alameti farikası eser ve hizmet anlayışıdır. Halkımıza verdiğimiz tüm sözlerin takipçisi olacağız. İki kelime çok önemli. Biz bu iki kelimenin uygulayıcısı olacağız. Bir; istikrar, iki; güven. İstikrar ve güvenle biz Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceğiz. Aile ve Gençlik bankasının kurulmasından toplunun temel direği olan ailenin sapkın akımlara korunmasına kadar her türlü adımı atacağız. Seçimlerden önce gündeme getirdiğimiz Anayasa değişikliği teklifimizi Meclis’in takdirine yeniden sunacağız. Karadeniz gazıyla başladığımız, Gabar petrolü ile ileriye taşıdığımız, Akkuyu nükleer santrali ile yeni bir boyuta evrilen enerji hamlelerimizi devam ettireceğiz. Sağlıkta şehir hastanelerinin sembolü olduğu sağlık yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğiz.

Haberin Devamı

REFORMLARI ARTIRACAĞIZ: Eğitimi son 21 yılda olduğu gibi yine listemizin en başında tutacağız. Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz öncelikle bunu başaracağız. Adalet hizmetlerinin çok hızlı etkin ve kaliteli şekilde sağlanmasına yönelik reformlarımızı artıracağız. Terör örgütlerine, zehir tacirlerine her türlü suç çetesine karşı verdiğimiz amansız mücadelemizi kararlılıkla yürüteceğiz. Cudi’de Gabar’da, Tendürek de yine biz olacağız buraları teröristlere asla bırakmayacağız. Sosyal politikalarda engelli yaşlı şehit yakınlarına ve gazilerimizin daha güçlü şekilde yanlarında olacağız. Gıda güvenliğimizi ve tarımsal üretimimizi artıracak farklı projeleri devreye alacağız. Savunma sanayi atılımlarımıza yenilerini ekleyeceğiz. Sanayi ve Teknoloji alanında Türkiye’nin otomobili gibi katma değeri yüksek inovatif ürün yelpazemizi daha da çeşitlendireceğiz. Ticarette yeni pazarlara açılarak ülkemizin rekabet gücünü artırarak ihracatımız çok yukarılara taşıyacağız. Ulaştırmada ülkemizi yollar, tüneller, hızlı tren hatları havalimanları ile ilmek ilmek dokumayı sürdüreceğiz. Turizmde potansiyelimizi en üst düzeyde harekete geçirirken kültürel alanda yeni bir hamle başaracağız.

Haberin Devamı

DEPREM ANA GÜNDEM: Aydınlık yarınlarımızın teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi eğitim ve spordan iş hayatına kadar her alanda destekleyeceğiz. Çevre ve şehircilikte, millet bahçeleriyle kentsel dönüşüm projeleriyle Türkiye’nin çehresini değiştirerek adımları atacağız. İklim değişikliğiyle mücadele konusunda daha kararlı çalışmalar yürüteceğiz. Depremin yaralarının sarılması bu dönemin ana gündem maddemizdir. 319 bini ilk bir sene içinde olmak üzere toplam 650 bin deprem konutu yaparak depremzedelerimiz yeni yuvalarıyla buluşturacağız. Deprem bölgesindeki şehirlerimizi ekonomik ticari sosyal ve kültürel açıdan eskisinden daha canlı hale getireceğiz.

Haberin Devamı

ENFLASYON DÜŞECEK: Yatırım, üretim, ihracat istihdam ve büyümeden taviz vermeden Türk ekonomisini daha da geliştireceğiz. Enflasyon kaynaklı hayat pahalılığı ve fahiş fiyat sorununu milletimizin gündeminden çıkarmakta kararlıyız. Son dönemde açıklanan verilerin bu çabamızda elimizi güçlendiren öncü sinyaller olarak değerlendiriyoruz. Hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimlerinin istikrardan yana sonuçlanması ekonomimize olan güveni artırmıştır. Seçim ayı olan mayıs ayında ekonomik güven endeksi 103,7, tüketici güven endeksi 91’e yükseldi. Reel kesim güven endeksi ise 105,1 olarak gerçekleşti. Ekonomik büyümenin öncü göstergelerinden olan imalat sanayi satın alma endeksi de 50’nin üzerine çıkarak 51,5 oldu. Enflasyon oranı mayıs ayında yüzde 40’ın altına gerileyerek yüzde 39,6 olarak gerçekleşti. Enflasyonu nasıl daha önce tek haneli rakamlara indirdiysek yine aynısını başaracağız.

YENİ UTANÇLAR YAŞATMAYACAĞIZ: Savaştan ve terör örgütlerinin saldırılarından kaçarak ülkemize sığınan kardeşlerimizin güvenli ve onurlu gönüllü şekilde dualarını da alarak ana vatanlarına dönüşlerini teşvik edeceğiz. Ne suretle olursa olsun Türkiye’ye Boraltan Köprüsü faciası gibi 10 yıllar boyu izi silinmeyecek yeni utançlar yaşatmayacağız. Bu meseleyi tarihimize kültürümüze ve inanç değerlerimize yakışır şekilde çözüme kavuşturacağız.

Son dakika... Erdoğandan asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili açıklama

Bayram tatili 9 güne çıktı

BUĞDAY VE ARPA ALIM FİYATLARI: Hasat döneminin başladığını görüyoruz. Çiftçilerimize gereken desteği veriyoruz. Geçen ay başında yaş çay alım fiyatı açıkladık. Bugün de TMO 2023 Buğday ve Arpa alım fiyatlarını belirledik. TMO alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira, arpada 7 bin lira olarak kararlaştırdık. Bakanlığımız tarafından sisteme kayıtlı çiftçilerimize buğdayda ton başına bin lira arpa için ton başına 500 lira destek olarak verilecektir.

ASGARİ ÜCRET ÇALIŞMALARI: Bir güzel haberimiz de emeklilerimize olacak. Emeklilerimizin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini inşallah Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz da çalışmalarına başlıyor. Kurban Bayramı ile ilgili turizm sektörümüzü hareketlendireceğine inandığım bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Bu sene Kurban Bayramımızı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edeceğiz. İstişarelerimiz neticesinde, 26-27 Haziran günlerini de idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Hafta sonlarıyla birlikte vatandaşlarımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır.