Gündem Erdoğan'dan Euronews muhabirinin sorusuna dikkat çeken yanıt: Türkiye'yi tanımıyorsun

Erdoğan'dan Euronews muhabirinin sorusuna dikkat çeken yanıt: Türkiye'yi tanımıyorsun

12.07.2023 - 18:42 | Son Güncellenme:

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın Euronews muhabirinin sorusuna verdiği cevap ise dikkat çekti.

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, İsveç'in üyeliği, Biden görüşmesi ve Ukrayna'daki son duruma ilişkin konuştu. Erdoğan Euronews muhabirinin 'Sayın Cumhurbaşkanı size F-16'lar hakkında şunu sormak istiyorum: Kongrenin kararı bağlayıcı dediniz. Kongre'nin belirli şartlarda ısrarcı olması örneğin Kıbrıs ve Yunanistan'a karşı saldırgan tavırların olmaması gibi şartlar öne sürürlerse ve AB üyelik süreci ile ilgili ne gibi reformlar planlıyorsunuz? Demokrasi ve insan haklarıyla ilgili endişeler var.' sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi.

Haberin Devamı

'TÜRKİYE'Yİ TANIMIYORSUNUZ'

Erdoğan şu ifadeleri kullandı: Yani bu soruda şunlar yatıyor. Görüyorum ki birinci derede Türkiye'yi tanımıyorsunuz. Türkiye'nin demokrasi hak ve özgürlükler konusunda bir sıkıntısı yok ki. Dünyada yüzde 90'a yakın bir katılımla seçim yapıldığını hangi ülkede gördünüz kaç ülkede var? Herhalde bir elin parmaklarını bulmaz. Bizim bu son seçim yüzde 88 katılımla neticelendi ve ben oradan seçildim. Hak ve özgürlükler konusuna eksik olan hiçbir şey söz konusu değil. Terör örgütü istediği gibi her yerde kendine göre ne yazık ki istediklerini yapıyorlar, istedikleri gibi at koşturuyorlar. Bunlara karşı devlet devlet olmanın gereğini yapacaktır. F-16'larla ilgili konuya gelince bugün Miçotakis ile görüşme yaptık. Bizim Düşman kazanmak gibi bir derdimiz yok. Erdoğan'ın hedefi düşmanları artırmak değil, dostları artırmaktır bizim hedefimiz budur bugüne kadar da hep bunu yaptık. Bugünkü görüşmede de dostluğumuzu nasıl güçlendireceğiz görüşmelerini yaptık. Asla F-16'ların bu istikamette kullanılması söz konusu olamaz, bugüne kadar olmadığı gibi.

Yazarlar