Gündem Erdoğan’dan MKYK’da yerel seçim değerlendirmesi: Listelerde ahbap dost izi olmayacak

Erdoğan’dan MKYK’da yerel seçim değerlendirmesi: Listelerde ahbap dost izi olmayacak

14.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Her ilde kazanabilecek isimleri adaylar göstereceklerini belirten Erdoğan, “Listelerde ahbap, dost, akraba ilişkisinin izi olmayacak” dedi. Erdoğan, hakem Meler’i yumruklayan Faruk Koca’nın ihraç süreci için ise “Bu davranışın bizde affı olamaz” dedi.

Erdoğan’dan MKYK’da yerel seçim değerlendirmesi: Listelerde ahbap dost izi olmayacak

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU/ANKARA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan MKYK toplantısının en önemli gündem maddelerinden biri MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın, hakem Halil Umut Meler’e yönelik yumruklu saldırısı oldu. Erdoğan’ın AK Parti üyesi de olan Koca’nın disiplin kuruluna sevk edilmesi sırasında, “Böyle bir olayın ülkemizde yaşanması çok çok üzücü. Koca’nın bizim kurucu üyemiz olduğu algısı bilerek oluşturuluyor. Toplantıda 31 Mart seçimlerinin önemine işaret eden Erdoğan, “Her ilde kazanabilecek isimleri aday göstereceğiz. Listelerde ahbap, dost, akraba ilişkisinin izi olmayacak. Bu seçimi kaybetme lüksümüz yok” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Gazze’de katliam devam ediyor’

Edinilen bilgiye göre Erdoğan toplantıyı açış konuşmasında İsrail’in Gazze saldırılarıyla ilgili, “7 Ekim’den bu yana Gazze’de yaklaşık 18 bin insan öldü; İsrail’in vahşice katliamları devam ediyor. Gazze’ye insani yardımlarımız gidiyor; bundan sonra da gitmeye devam edecek ama önemli olan kalıcı ateşkesin sağlanması için gösterilen diplomatik çabalar. Bu anlamda bizim attığımız adımlarla ilgili bildiklerinizden çok bilmedikleriniz var” dedi.

‘İtirazı olan var mı ?’

Erdoğan’ın, hakem Meler’i yumruklayan Faruk Koca’nın disiplin kuruluna sevk edilmesi sırasında, “Böyle bir olayın ülkemizde yaşanması çok çok üzücü. Koca’nın bizim kurucu üyemiz olduğu algısı bilerek oluşturuluyor. Böyle bir şey yok. Bu davranışın bizde affı olamaz. Hemen disiplin kuruluna sevki sağlanmalı” dediği öğrenildi. Ardından Erdoğan’ın salona “İtirazı olan var mı?” diye sorduğu; üyelerden itiraz gelmemesi üzerine Koca’nın partiden ihraç istemiyle disipline sevk edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Koca’nın kesin ihraç istemiyle disipline sevkine ilişkin karar, dün tutuklu bulunan Koca’ya tebliğ edildi. Parti tüzüğüne göre normalde disipline sevk edilenlere 15 günlük bir savunma süresi veriliyor. Ancak Koca için AK Parti Tüzüğü’ndeki “Kamuoyu önünde açıkça veya yayın yolu ile işlenen disiplin suçları için savunma süresinin 7 gün” olduğunu düzenleyen maddenin esas alınacağı; bu sürenin hemen ardından da Merkez Disiplin Kurulu’nun toplanacağı bildirildi. Koca tutuklu bulunduğu için savunmasını yazılı olarak yapabilecek.

Erdoğan’dan MKYK’da yerel seçim değerlendirmesi: Listelerde ahbap dost izi olmayacak

Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı’nı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim hazırlıkları kapsamında dün Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu kabul etti. Yapıcıoğlu, bir saat süren kabulün ardından AK Parti Genel Merkezi’nde çıkarken yaptığı açıklamada prensip olarak Cumhur İttifakı’nın devamı yönünde bir talep ve irade uyuşması olduğunu ifade ederek, “Görüşmemiz yerel seçimlerle alakalıydı” dedi. “Görüşmede yerel seçimlerde iş birliği için bir il telaffuz edildi mi?” sorusuna ‘detayları zamanı gelince paylaşırız yanıtını veren Yapıcıoğlu şöyle devam etti: “Temaslar için karşılıklı heyet oluşturuldu. Sayın Efkan Ala başkanlığında AK Parti heyeti olacak. Bizde Genel Başkanvekilimiz İshak Sağlam başkanlığında heyet olacak. Üçer kişilik heyetler, bu çalışmaları yapacaklar. Birkaç gün içinde bir sonuca ulaşmak için gayret edecekler.”

Haberin Devamı

Erdoğan bu kapsamda önceki gün de Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüşmüştü.

Erdoğan dün ayrıca Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih’i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabulde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da hazır bulundu.- ANKARA Milliyet

‘Seçimi kaybetme lüksümüz yok’

Yerel seçimlere yönelik de önemli değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Önümüzdeki seçim, 14-28 Mayıs’ta kazandığımız psikolojik üstünlüğümüzü devam ettirmek için çok önemli bir seçim. 31 Mart için hiç şüpheniz olmasın, her ilde kazanabilecek isimleri aday göstereceğiz. Ben ve ilgili arkadaşlarım tek tek her ilde ve ilçede isimler üzerinde en ince ayrıntıya kadar çalışıyoruz. Listelerde ahbap, dost, akraba ilişkisinin izi olmayacak. Bu seçimi kaybetme lüksümüz yok. Yarışın olmadığı yerde demokrasiden bahsedemezsiniz. Seçimler bu anlamda çok önemli bir araçtır” diye konuştu. Cumhur İttifakı üzerinden “birlik ve beraberlik” vurgusu yapan Erdoğan, “Adaylarımız açıklandıktan sonra ‘ben’ olan ‘biz’ olacak. Cumhur İttifakı olarak bu seçimleri kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hanuka Bayramı’nı kutladı

Erdoğan, Musevi vatandaşların Hanuka Bayramı’nı kutladı. Erdoğan kutlama mesajında “Dünyada farklı inançlara ve kimliklere yönelik tahammülsüzlüğün arttığı günümüzde, her türlü ayrımcılığın karşısında durarak, bu değerlerimize sahip çıkmaya büyük önem veriyoruz. Tüm vatandaşlarımızın inançlarını özgürce yaşamaları, dün olduğu gibi bugün ve yarın da devletimizin güvencesi altında olmayı sürdürecektir” dedi.