Gündem Ergenekon notlarından Bakan Binali Yıldırım çıktı

Ergenekon notlarından Bakan Binali Yıldırım çıktı

26.07.2008 - 13:47 | Son Güncellenme:

Tutuklu bulunan sanıkların evlerinde ele geçen gizli notlarda da önemli ayrıntılar ortaya çıkıyor Yeni

Ergenekon notlarından Bakan Binali Yıldırım çıktı

Ergenekon iddianamesiyle birlikte, tutuklu bulunan sanıkların evlerinde ele geçen belgelerde de önemli ayrıntılar ortaya çıkıyor. Ergenekon soruşturması çerçevesinde tutuklanan ve Ergenekon Örgütü’nün lideri olduğu iddia edilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün evinde bulunan belgede, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkında milletvekili seçilmeden önceki yürüttüğü ticari ilişkiler ve ailesi hakkındaki yolsuzluk iddiaları hakkında bilgiler bulunuyor. Söz konusu belgede ayrıca Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yönetimi hakkında da önemli ifadelere yer veriliyor.

Emekli Tuğgeneral Küçük’ün “Türkmen Köyü Gölpazaı/Bilecikö adresinde yapılan aramada, “Binali Yıldırım Hk.ö başlıklı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkında bilgi notu bulundu. İddianamede söz konusu dokümanla ilgili olarak aynen şu tespite yer verildi:

Haberin Devamı


“Binali Yıldırım isimli şahsın Kasım 2002 tarihinde AKP’den İstanbul birinci milletvekili seçilmeden önceki yürüttüğü ticari ilişkiler ve ailesi hakkındaki yolsuzluk iddiaları hakkında bilgiler içerdiği görülmüştür. Bahse konu dokümanın; Örgütün anayasası durumunda olan Ergenekon isimli dokümanın 16. Sayfasında geçen ‘Ergenekon’un gözleri herşeyi görmeli, kulakları herşeyi duymalı’ anlayışı çerçevesinde siyasi şahıslar hakkında bilgi topladıkları anlaşılmıştır."

DHMİ YÖNETİMİ İLE İLGİLİ BİLGİSAYAR ÇIKTISI


İddianamede yer alan söz konusu belgede, DHMİ Personel Daire Başkanı Zeki Şimşek, Müdür Yardımcısı Orhan Birdal ve Müdür Yardımcısı Ömer Gönül’ün konumlarını ve özelliklerini açıklayan 1 sayfalık bilgisayar çıktısı da yer alıyor.
Çıktıda Zeki Şimşek hakkında şu ifadeler yer alıyor:

“Devlet Hava Meydanları İşletmesi Personel Daire Başkanı iken hükümet kurulduktan kısa süre sonra aynı zamanda Ulaştırma Bakanlığı Personel Daire Başkan vekilliğine getirildi. Bakanlığın tüm birimleri ile devlet hava meydanlarındaki şeriatçı ve tarikatçı kadrolaşma hareketinin yönlendiricisi ve yöneticisi konumunda tayinlerde Ulaştırma Bakanını etkileyen en önemli kişi olarak biliniyor. DHMİ Personel Daire Başkanı iken bayan personellere tacizler yapıldığı belirtilmektedir. Tarikatçılığının yanı sıra mali yönden şaibeli olduğu ve atamalarda maddi çıkar sağladığı söylenmektedir. Atamalarda aradığı özelliklerden bazıları 5 vakit namaz ve ailede türban olarak öne çıkmaktadır."

Haberin Devamı


Orhan Birdal için ise aynı çıktıda, “2003 Mayıs ayında DHMİ Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Ağabeyinin AKP İstanbul İl Yönetiminde etkili olduğu belirtiliyor. Tarikat bağlantısı gündemde olup Bakanın hemşerisi ve göreve İstanbul AKP il yönetimi ve Bakanlık Personel Dairesi Başkanı Zeki Şimşek’in desteği ile geldi. Zeki Şimşek’in yönlendirdiği aşırı dinci kadrolaşmanın DHMİ’deki önemli ismi olup 5 vakit namaz şeriatçılığı ve maddiyata düşkünlüğü ile tanınıyorö ifadelerine yer verildi.(ANKA)