Gündem Eros'un katili yine serbest! İkinci kez yargılandı ama...

Eros'un katili yine serbest! İkinci kez yargılandı ama...

14.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Eros isimli kediyi tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan ikinci kez yargılandığı davada ‘iyi hal’ indirimiyle 2 yıl 6 ay cezaya çarptırıldı. Karara isyan eden hayvanseverlerin bazıları da ağladı.

ALEYNA SEVİM/İSTANBUL- İstanbul Başakşehir’de yılbaşı gecesi Eros isimli kediyi dakikalarca tekmeleyerek katleden ve 1 yıl 3 ay hapis cezası üst mahkemece bozulan İbrahim Keloğlan, dün Küçükçekmece Adliyesi 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yine hakim karşısına çıktı. Hayvanseverlerin yoğun katılımı nedeniyle duruşma konferans salonunda yapıldı. Hayvanseverler ‘Eros için adalet’, ‘Katil İbrahim Keloğlan’ sloganları atarken tutuksuz sanık İbrahim Keloğlan’ı, etrafını saran polisler korudu.

Haberin Devamı

Erosun katili yine serbest İkinci kez yargılandı ama...

‘Suç makinesi değilim’

Tutuksuz sanık İbrahim Keloğlan duruşmada verdiği ifadede, “Ben bir suç makinesi değilim. Yaşadığım bir anlık öfke ve cinnet haliyle kendimi kaybederek hayatım boyunca unutamayacağım bir hata yaptım ama her fırsatta kilolarca mama alıp dağlık ve köylük arazilerde kedi ve köpekleri besleyip onlarla vakit geçirmek bana terapi gibi geldi. Bunlarla da yetinmeyip barınağa bağışta bulundum. 8 Şubat’taki duruşmadan sonra bunları gerçekleştirdim. Bir hayvan barınağına bağış yaptım. Eşim ve ailem büyük bir kaosun içine atılarak insan içine çıkamayacak duruma geldi. Şu an burada alacağım hiçbir ceza bugüne kadar yaşadıklarımın yanında çok az, bir önemi yok” dedi. Tutuksuz sanık Keloğlan ifade verirken salonda, “Katil, yalancı, bugün kedi öldüren yarın insan öldürür’ sesleri yükseldi.

Haberin Devamı

Müşteki avukatı, sanık İbrahim Keloğlan’ın önceki savunmasında “Benim de kedim var” ifadesini kullandığını hatırlatarak, “Cinsel istismarcıların da çocukları vardır. Kadın katillerinin eşleri, anneleri, kız kardeşleri vardır. Dolayısıyla sanığın hayvan sahibi beyanı da suçtan kurtulmaya yöneliktir. Sanık yargılamanın en başından bugüne suçtan kurtulmaya yönelik beyanlarda bulunmuştur” diye konuştu.

Erosun katili yine serbest İkinci kez yargılandı ama...

Duruşmayı izlemek için gelen hayvanseverler salona sığmadı. Kedi katili caniye verilen indirimli ceza adliye dışında tprotesto edildi.

Savcıdan tutuklama talebi

Duruşma savcısı, avukat beyanlarının ardından açıkladığı mütaalasında, sanık Keloğlan’ın canavarca hisle eziyet çektirerek kediyi öldürdüğü gerekçesiyle alt hadden ayrılarak, üst hadde yakın hapis cezasıyla cezalandırılmasını ve tutuklanmasını talep etti. Mütalaaya karşı savunma yapan tutuksuz sanık Keloğlan, “Baktığım bir kedi var. Bunların hepsi mevcut delilelerle sabittir. Ben zaten hayvansever biriyim” dedi.

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanığa ‘kasten hayvan öldürmek’ suçundan 3 yıl hapis cezası verdi. İyi hal indirimi uygulayan mahkeme sanığı 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı ve yurt dışına çıkış yaşağı koydu. Karara tepki gösteren hayvanseverler adliyedeki duvarları yumruklarken, bazı vatandaşlar ağladı.

Haberin Devamı

‘Sürece itiraz edeceğiz’

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi temsilcisi Avukat Cansın Tereci, kararı kabul etmediklerini söyleyerek şunları kaydetti: “Kanunlar yetersizdir. Üst sınır 4 yıl ama bu uygulanmıyor. Kanunların acilen düzenlenmesi, cezaların artırılması gerekiyor. Biz sürece itiraz edeceğiz. Hayvanlar sahipsiz değil. Bugün bize bunu Türk toplumu gösterdi. Bu adam yaklaşık 6 dakika hayvanı tekmeleyerek canice katletti. Buna nasıl iyi hal indirimi olabilir. Bunu kabul etmiyoruz.” Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Haydar Özkan da, “İstanbul’da adalete tekme indi. Adalet Eros kediyle birlikte katledildi. Bu karardan sonra hayvan öldürmelerin önü açılacak” dedi.

Tunç: En yüksek ceza

Eros’un katledilmesi ve katil Keloğlan’ın serbest bırakılması büyük bir kamuoyu tepkisine neden olurken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, katıldığı bir programda Eros’la ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından arandığını “Nasıl böyle bir şey olabilir” diye sorduğunu anlatmıştı. Tunç, kararın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Verilen ceza, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bugüne kadarki en yüksek cezadır. Her canlının yaşam hakkı kutsaldır. Can dostlarımıza karşı yapılan her türlü kötü muamelenin karşısında olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.