GündemEŞİK’ten Altılı Masa’ya anayasa çağrısı

EŞİK’ten Altılı Masa’ya anayasa çağrısı

09.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), başörtüsü ve aile ile ilgili anayasa değişikliği teklifine yönelik “hayır” kampanyası başlatmasının ardından Altılı Masa partilerine çağrıda bulundu.

EŞİK’ten Altılı Masa’ya anayasa çağrısı

EŞİK’ten yapılan açıklamada kadınların nerede, nasıl, ne giyineceği, ne erkek ağırlıklı siyasetin ne de anayasanın konusu olmadığı belirtilerek, şöyle denildi:

Haberin Devamı

“Kadınların kılık kıyafetini düzenleme gerekçesiyle anayasa değiştirmeyi gündemde tutmak, içinde bulunduğumuz karanlığı aydınlatacak, halkın gelecek kaygısını giderecek bir konu değildir. Yakın geçmişte yanlış uygulamalarla sorun haline getirilmiş olan başörtüsü sorunu, toplum içinde büyük oranda çözülmüştür. Bu yapay gündemin, tahrip edilen demokrasinin, adaletin, laiklikten uzaklaşılan sosyal yapının yeniden inşasının konuşulduğu bir masada olmaması gerekir. Kurucu meclisin görevi olması gereken anayasa yapma süreci, seçime günler kala ne iktidarın ne de muhalefetin gündeminde olmamalıdır. Kadınların acil gündemi eşit, özgür ve şiddetsiz bir hayatı garanti alacak acil ve bütünlüklü eylem planlarıdır. 5 acil talebimizi Altılı Masa’nın mutabakat programında görmek istiyoruz. Alternatif anayasa değişikliği teklifi hazırlamaktan vazgeçiniz, iktidarın teklifine net ve ortak bir ‘hayır’ deyiniz. Müzakere etmeyiniz.”