Gündem Esnaf malını kurtarmaya çalışıyor

Esnaf malını kurtarmaya çalışıyor

03.03.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ta halkın tamamına yakınının barınma, yakacak ve gıda sorunu büyük oranda giderildi.

Esnaf malını kurtarmaya çalışıyor

NAMIK DURUKAN-CEM TEKKEŞİNOĞLU KAHRAMANMARAŞ- İşyerlerinin yoğun olduğu bölgelerdeki enkaz kaldırma çalışmalarını yakından takip eden esnaf, zaman zaman mallarından geride kalanları bulmak umuduyla kepçelerle yığınların içine dalıyor. Çıkan ürünlerini doldurdukları torbaları çadır depolara taşıyorlar. Esnaf Mustafa Ceylan, “Zararımızın tespiti için dilekçe verdik ama yazamadığımız o kadar ürün var dı ki, sayısını bile unuttuk. Satamayacağımızı biliyorum. Olmazsa hayır kurumlarına bağışlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘Açarsak geri dönerler’

Kent merkezi ve tarihi Bakırcılar Çarşısı bölgesindeki dar bir alanda eski günleri aratmayan kalabalıklar dikkati çekiyor. Açılan bazı işyerlerinin siftah yapamadığı kentte lokantalar dolup taşıyor. Bakırcılar Çarşısı’ndaki lokantasını halkın ihtiyacı için açtığını belirten Ökkeş Hacıbeyoğlu, “İşyerimizi açmamızın nedeni sadece para kazanmak değil. Maraş’tan giden insanlar, çarşı pazar açılırsa belki geri dönüş yapar diye düşündük” dedi.

Kahramanmaraş’ta yardım azaldı, tasarruf başladı

Esnaf malını kurtarmaya çalışıyor

Kahramanmaraş’ta, özellikle kent merkezindeki gıda ve ihtiyaç yardım merkezlerinin sayısı büyük oranda azaldı. Sivil toplum örgütleri, hayır kurumlarının büyük bölümü kentin merkezinden çekilirken, yardımlar ağırlıklı olarak çadır ve konteyner kentlerde sürdürülüyor. Depremin ilk günlerinde koliler halinde bölgeye taşınan ve kaldırımları dolduran yardım kolileri görüntülerine de artık pek rastlanmıyor. Halkın içme suyu ihtiyacı ise yardım merkezlerinde tasarruflu kullanma amacıyla bardakla dağıtılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Onikişubat Stadyumu’nda çökme riski

Esnaf malını kurtarmaya çalışıyor

Kahramanmaraş’ta, depremzedeler için çadır kente dönüştürülen Onikişubat Stadyumu’nda çökme riski olduğu ortaya çıktı. NTV’nin haberine göre, AFAD tarafından 192 çadırın kurulduğu ve binlerce afetzedenin barındığı stadyumun çökme riskine karşı tahliye edileceği öğrenildi.