Gündem Evde hazırlayabileceğiniz nefis cheesecake tarifi

Evde hazırlayabileceğiniz nefis cheesecake tarifi

27.04.2018 - 13:29 | Son Güncellenme:

Her ne kadar her gün yenilen bir tatlı olmasa da cheesecake hemen hemen herkesin gönlünde taht kurmuş özel tatlardandır. Özelliklede farklı çeşitleri olmasıyla herkesin damak tadına bir şekilde uyum sağlamıştır. Sizde kahvenizin yanına böyle hoş bir tat arıyorsanız size verecek olduğumuz bu cheesecake tarifini evinizde deneyip sizde bu nefis tariften yararlanabilirsiniz.

Evde hazırlayabileceğiniz nefis cheesecake tarifi

Cheesecake için kullanılacak malzemeler:

Haberin Devamı

Tabanı için:

  • 3 paket yulaflı bisküvi
  • 75 gram tereyağı

Cheesecake kreması için:

  • 300 gram labne peyniri
  • 3\4 su bardağı toz şeker
  • 3 tane yumurta
  • 300 gram süzme yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sıkılmış portakal suyu
  • 1 tane rendelenmiş portakal kabuğu

Cheesecake tarifi yapılış aşamaları:

Cheesecake yapımına ilk önce taban harcı hazırlamakla başlamalısınız. Yulaflı bisküvileri ilk olarak küçük parçalar hâlinde kırın ve mutfak robotunun içerisine atarak un ufak olana kadar çekin. Sonrasında taban harca ekleyecek olduğunuz 75 gram tereyağını kısık ateşte yanmayacak şekilde eritin ve un ufak olan bisküvilerin üzerine gezdirin. İki malzemenin birbirine iyi geçmesini sağlayın. Ardından ise hazırlamış olduğunuz taban harcı kelepçeli kek kalıbının içerisine her yeri eşit olacak şekilde yayıp bastırın.

Cheesecake tarifi için en dikkatli olmanız gereken krema aşamasına geldiğinizde ise ilk olarak suyu süzülmüş labne ve süzme yoğurdu bir kaba alarak karıştırmaya başlayın. Sonra üzerlerine toz şeker ilave edin ve tekrardan mikser ile tüm malzemelerin birbirine geçmesini ve pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Ardından portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu karışıma ilave edin. Sıra yumurtalara geldiğinde burada çok dikkatli olmanız gerekir çünkü asıl püf nokta her yumurtanın tek tek kırılıp ardından düşük ayarda mikserde karıştırılmasıdır. Buna dikkat ettiğiniz sürece kremanızda bir problem meydana gelmeyecektir.

Haberin Devamı

Tüm bu işlemlerin ardından sıra pişirme aşamasına gelmektedir. Önceden hazırlamış ve kelepçeli kabin içerisine basmış olduğunuz taban harcın üzerine kremanızı dökerek kremanın her yere eşit dağılmasını sağlayın. Son olarak ise 160 derecelik önceden ısıtılmış fırınınıza kelepçeli kabı koyarak üstünün hafif koyulaşmasını bekleyin. Yaklaşık 60 dakika sürecek bu pişirme işleminde sonra ise belli püf noktalara da dikkat ederek cheesecakeinizi soğutun ve dilediğinizce servis edin.