Gündem Uzmanlardan evli erkeklere uyarı! Kilo aldırıyor

Uzmanlardan evli erkeklere uyarı! Kilo aldırıyor

29.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Erkeklerin evlendikten sonra daha fazla yemek yiyip, çok daha az hareket ederek kilo aldıkları kanıtlandı. Bu kilolara “mutluluk yağı” adı verildi.

Uzmanlardan evli erkeklere uyarı Kilo aldırıyor

Halk arasında, evlenen erkeklerin kilo aldığı hep konuşulur. Çin Sosyal Bilimler Akademisi tarafından yapılan çalışma ise bunu bilimsel olarak da doğruladı.

Haberin Devamı

Araştırmada, evlenen erkeklerin “Vücut Kitle İndeksi”nin (BMI) arttığı ortaya çıktı. Uzmanlar, erkeklerin evlendikten sonra daha çok yemek yediklerini ama buna karşın daha az hareket ettiklerini, böylece de şişmanladıklarını söyledi.

KENDİLERİNİ SALIYORLAR

Çalışmada, erkeklerin yüzde 5,2’sinin evlendikten sonra fazla kilolu olduğu, obezite oranlarının yüzde 2.5 arttığı belirlendi. Ancak kadınların evlendikten sonra kilo aldığına dair bir kanıt bulunamadı. Akademisyen Shiwen Quan, “Genellikle ‘mutluluk yağı’ olarak adlandırılan bu durum, Batılı ülkelerde yürütülen birçok bilimsel çalışmayla da kanıtlandı. Erkeklerin evlendikten 5 yıl sonra kilosu artmaya başlıyor” dedi.

DEMANSTA 'GÖBEK' ETKİSİ

ABD’deki araştırma, orta yaşlı erkeklerde “bira göbeği” de denilen göbek yağının demans riski yarattığını ortaya koydu. Göbek yağı, orta yaşlı erkeklerde beyin yaşlanmasına neden olabiliyor. Çalışmada, ailesinde Alzheimer hastası olan göbekli, orta yaşlı erkeklerin beyin fonksiyonları düşük çıktı. Uzmanlar, pankreas ve karaciğer yağlanmasının demans riski yarattığını belirtti.