Gündem Felç eden olay için 1.8 milyon lira

Felç eden olay için 1.8 milyon lira

21.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Namaza gittiği caminin minaresinin aleminin başına düşmesiyle beden ve akıl sağlığını kaybeden Özgür Şen’in ailesi, 1 milyon 858 bin lira tazminat kazandı.

Felç eden olay için 1.8 milyon lira

Özgür Şen 2003 yılında İstanbul’da üniversitede gemicilik eğitimi görürken, İzmir’deki ailesini ziyaret etti. Şen cuma namazı için babasıyla evlerinin yakınındaki Yeşilyurt Ulu Camisi’ne gitti. Namazın ardından camiden çıkışta Özgür Şen’in üzerine minarenin alemi devrildi. Alemin başına çarpmasıyla yaralanan Şen hastaneye kaldırıldı. Kafatasının bir bölümü alınan gencin yaşama şansının az olduğu bildirildi. Çeşitli hastanelerde bir dizi tedavi gören Şen hayatta kaldı, ancak akli melekelerini büyük ölçüde kaybetti. Konuşma yetisini de kaybeden Şen artık sadece “Allah” diyebiliyor.

Haberin Devamı

İzmir Adli Tıp Kurumu’ndan yüzde 100 oranında iş ve beden gücü kaybı raporu alınan Şen’e engelli aylığı bağlandı. Aile olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak bilirkişi raporlarında o gün fırtına nedeniyle ‘doğal afet’ yaşandığı belirtildiği için savcılıkça takipsizlik kararı verildi. İtiraz üzerine mahkeme takipsizlik kararını bozdu ve ceza davası açıldı. Yeşilyurt Ulu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şevket Say, İzmir Müftülüğü görevlisi Ali Bulut, Fikret Taş ve Şemsettin Yazırlı sanık oldukları davada beraat ettiler.

5 milyonu bulabilir

Bu süreçte baba İbrahim Şen, oğlu adına tazminat davası açtı. İzmir 7’nci Asliye Hukuk Mahkemesi, Yeşilyurt Ulu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin aileye 1 milyon 858 bin TL tazminat ödemesine hükmetti. Dernek kararın temyizi için Yargıtay’a başvurdu. Yargıtay’ın kararı onaması durumunda, Özgür Şen için ödenmesi gereken tazminatın, yasal faiziyle 5 milyon lirayı bulacağı belirtildi. l DAVUT CAN DHA