Gündem ‘Fikirleriyle zihnimizi aydınlattı’

‘Fikirleriyle zihnimizi aydınlattı’

25.05.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Rami Kütüphanesi’nde düzenlenen Şule Yüksel Şenler Vakfı Kitap ve Kültür Günleri’ni ziyaret etti.

‘Fikirleriyle zihnimizi aydınlattı’

ANKARA Milliyet - Erdoğan’a, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve eşi Pervin Ersoy ile Şule Yüksel Şenler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Şahin Usta eşlik etti. Etkinlik alanını gezen Erdoğan, daha sonra usta yazarın en önemli eseri olan “Huzur Sokağı” romanından adını alan fuar alanındaki stantları tek tek ziyaret etti. İlk olarak Şule&Şule Yayınları’nın standını inceleyen Erdoğan, bir kitap kapağında Şenler’in gençlik yıllarına ait fotoğrafını görünce “Ben onu hep öyle hatırlıyorum” ifadesini kullandı. Erdoğan, himayelerinde 2016 yılında kurulan Afrika Kültür Evi standında da görevlilerle sohbet etti. Erdoğan, tek tek ziyaret ettiği stantlarda çocuk gelişimi ve Filistin konulu kitaplar ile yazar Alev Alatlı’nın kitaplarına ilgi gösterdi, hem kendisi hem de torunları için çok sayıda kitap ve oyun seti aldı. 

Haberin Devamı

‘Mirası yaşatılıyor’ 

Emine Erodoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da, “Yazılarıyla kalbimize dokunan, fikirleriyle zihnimizi aydınlatan Şule Yüksel Şenler’in anısı ve mirası yaşatılmaya devam ediyor. Rami Kütüphanesi’nde düzenlenen “Şule Yüksel Şenler Kitap ve Kültür Günleri” de onun kalemiyle verdiği mücadelenin ve bu alandaki örnekliğinin yeni nesillere anlatılması için hayata geçirilen güzel örneklerden bir tanesi. Şenler’in izinde, kitabın ve kültürün ışığında gerçekleştirilen fuarı, çocuk ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm İstanbulluların ziyaret etmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.